Italia: Un român a fost înșelat cu 25.000 de euro de o italiancă, proprietara unei agenții imobiliare

Un cetățean român în vârstă de 40 de ani, rezident în localitatea italiană Cirié, a fost înșelat de proprietara unei agenții imobiliare cu suma de 25.000 de euro, când conaționalul nostru a încercat să-și cumpere o casă.

În loc să apeleze însă la agenția din zona în care se afla imobilul, scrie ziarul local Il Canavese, românul nostru a ascultat sfatul unui conațional și s-a adresat unei agenții imobiliare din Torino, care este condusă de o femeie italiancă în vârstă de 50 de ani cu inițialele S.C. Femeia i-a sugerat imediat bărbatului român să deschidă un cont la o bancă din localitate și să depună suma de 25.000 de euro, sumă care urma să fie folosită pentru cheltuielile birocratice, precum notar, comisionul agenției imobiliare și avansul plătit proprietarului casei (care nici măcar nu a fost informat de faptul că bărbatul român dorea să cumpere casa).

Proprietara agenției imobiliare l-a însoțit personal pe conaționalul nostru la banca unde a deschis contul și a depus cei 25.000 de euro, apoi i-a cerut să semneze niște cecuri în alb, dând astfel mână liberă italiencei să scoată orice sumă de bani din cont. Ulterior, S.C. și bărbatul român s-au deplasat la o altă bancă din Torino unde au deschis procedura de acordare a unui împrumut pentru casă pe numele conaționalului nostru în valoare de 160.000 de euro.

Până aici toate bune și frumoase, dar în zilele următoare bărbatul român a observat că-i dispar banii din contul în care a depus cei 25.000 de euro, prin intermediul cecurilor semnate: un cec pe numele proprietarei agenției imobiliare, iar alte cecuri pe numele unor persoane pe care nu le cunoaște.

Încercând să intre în contact cu femeia italiancă, aceasta era de negăsit, așadar românul a decis să denunțe furtul banilor la autoritățile locale, iar Garda de Finanțe a deschis imediat o anchetă în acest sens. În urma investigațiilor efectuate, agenții au descoperit că femeia, care era deja cunoscută de anchetatori pentru fapte asemănătoare, a folosit banii cetățeanului român pentru a-și achita unele datorii personale. Mai mult, în procedura de acordare a împrumutului de 160.000 de euro femeia a falsificat unele acte pentru a simula achiziționarea casei dorită de conaționalul nostru.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

Femeia italiancă a fost așadar denunțată pentru înșelăciune și fals în documente, dar la finalizarea anchetei în acest caz, ea se afla deja sub arest la domiciliu, condamnată pentru aceeași faptă în alt caz, mai scrie sursa citată.

Rotalianul - Revista Românului din Italia este și pe WhatsApp. Înscriete-te pe canalul nostru.

@rotalianul
zandra.ro%20