Italia: Român înșelat de 10.000 de euro de 2 cetățeni italieni, a cumpărat o mașină deja vândută altuia

Un bărbat român rezident în localitatea Vigevano din provincia Pavia a fost păgubit de suma de 10.000 de euro după ce a cumpărat un autoturism de la doi cetățeni italieni. În urma denunțului depus de conaționalul nostru la carabinieri, anchetatorii au descoperit că mașina fusese deja vândută unei alte persoane când bărbatul român a cumpărat-o.

În data de 7 ianuarie 2020, scrie ziarul local Il Giornale di Pavia, carabinierii din Vigevano au denunțat în stare de libertate pentru infracțiunea de „înșelătorie în complicitate” doi cetățeni italieni, un bărbat de 28 de ani și o femeie de 26 de ani, amândoi de etnie rom și cu antecedente penale. Cei doi infractori sunt rezidenți în localitatea Fagnano Olona, provincia Varese, respectiv Casazza din provincia Bergamo.

Conform celor relatate de investigatori, înșelătoria a avut loc pe data de 17 septembrie 2019 prin intermediul platformei de mică publicitate „subito.it” unde acuzații au publicat un anunț de vânzare a unui autoturism Peugeot 308 Allure. La anunț a răspuns un cetățean român în vârstă de 33 de ani interesat să cumpere mașina care după o serie de negocieri prin intermediul mesajelor SMS și convorbirilor telefonice a avut chiar și o întâlnire cu vânzătorii pentru a finaliza acordul.

Din câte se pare, bărbatul român nu a văzut deloc personal mașina, ci doar fotografii primite de la cei doi infractori care i-au trimis imagini și cu certificatul de înmatriculare. Apoi l-au convins să le facă un transfer bancar cu suma de 10.000 de euro pentru a intra în posesia autoturismului, a cărei proprietară era femeia, iar conaționalul nostru a făcut greșeala de a le face pe plac.

Mașina însă nu a primit-o nici până astăzi, anchetatorii descoperind ulterior că mașina fusese de fapt vândută unui alt cumpărător care este rezident în localitatea Busto Arsizio. Românului nostru nu i-a rămas acum decât să spere că va reuși să recupereze suma de bani de care a fost înșelat cu ajutorul unui avocat și prin intermediul tribunalului.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI