Italia: Un român a murit după ce a fost lovit de tren, martorii spun că l-au văzut aruncându-se pe linia ferată

Un bărbat a murit în această dimineață de luni, 18 noiembrie 2019, după ce a fost lovit de un tren care circula pe ruta Sestri Levante-Ventimiglia. Tragedia a avut loc la ora 09:12 între stațiile Alassio și Albenga, din provincia Savona.

Potrivit ziarului La Stampa, victima este un bărbat de cetățenie română în vârstă de 49 de ani care, din primele informații, reiese că s-a sinucis. Gestul voluntar al victimei de a-și lua viața, spun unele surse locale, ar fi fost confirmat și de unii martori care au asistat la scenă de la distanță și au declarat că l-au văzut pe acesta aruncându-se în fața trenului în timp ce se afla în dreptul portului turistic Luca Ferrari. Lângă trupul fără viață al conaționalului nostru a fost găsită o borsetă în care se aflau documentele sale de identitate și un telefon mobil.

Circulația între cele două localități a fost grav afectată în această dimineață, trenurile fiind blocate pe acea porțiune de cale ferată, iar Trenitalia a asigurat transportul cu autobuzul din gara de la Alassio până la cea din Albenga.

Reamintim, ca de obicei, tuturor românilor din Italia că avem la dispoziție linii telefonice și chat-uri online care pot ajuta oamenii să treacă peste aceste gânduri negre sau pot ajuta apropiații acestora să-i îndrume spre alegeri mai bune. Acestea sunt:

 • Telefono Azzurro (pentru persoane sub 18 ani)
   – http://www.azzurro.it
   – http://www.azzurro.it/chat.html (asistenţă prin chat)
   – Telefon 19696
 • Telefono Amico
   – http://www.telefonoamico.it
   – Telefon: 199 284 284

Tot pe teritoriul Italiei mai este în curs, proiectul ”Itaca”, care oferă ajutor, susținere, informații și instrumente utile pentru depășirea depresiei. Cei interesați pot suna la numărul verde:

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

800.274.274 sau pot trimite un e-mail la linea.ascolto@progettoitaca.org

Deasemenea, Fundația IDEA(Istituto per la ricerca e la prevenzione della depressione e dell’ansia), a pus la dispoziție numărul verde: 800 538 438.

Discuțiile cu persoanele calificate, ședințele cu psihologii, au toate un caracter de confidențialitate secret, nicio informație privitoare la pacient, la afecțiunile sale sau la terapia folosită nu pot deveni publice fără acordul expres al acestuia.