Italia: Un român a primit 600 de euro amendă pentru abandonarea deșeurilor în pădure

Un bărbat român din Italia a fost amendat cu suma de 600 de euro pentru că a abandonat deșeuri voluminoase într-o pădure din Saronno, în Lombardia.

Deșeurile voluminoase sunt deșeuri solide de mari dimensiuni, mobilier, obiecte de uz-casnic și sanitar, saltele, etc. Depozitarea lor pe domeniul public este ilegală și se sancționează conform legislației în vigoare de către organele abilitate.

Cu câteva zile în urmă, la marginea pădurii din Cascina Colombara au fost abandonate astfel de deșeuri: obiecte de mobilier, saltele și altele.

Poliția locală, după unele investigații, a reușit să identifice persoana responsabilă, un bărbat de naționalitate română. Acesta a fost pedepsit cu o amendă administrativă în valoare de 600 de euro și a fost obligat să curețe imediat zona respectivă.

Deșeurile voluminoase, din cauza dimensiunilor mari, dar și a faptului că sunt alcătuite din materiale diferite, nu pot fi aruncate la fel ca și celelalte deșeuri ci au un regim special. Nu se depozitează nici pe domeniul public sau lângă tomberoanele de colectare, pentru că formează astfel rampe ilegale de gunoi. Informați-vă la primăriile din localitățile de domiciliu unde sunt depozitele de colectare și care sunt condițiile în care vă puteți elibera de deșeurile voluminoase.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI
Italia: Un român a primit 600 de euro amendă pentru abandonarea deșeurilor în pădure. Foto: varesse7press.it
@rotalianul