Italia: un român și un albanez amendați, circulau cu mașini înmatriculate în străinătate. Unui alt român i-a fost confiscată mașina

Vremuri grele pentru toți cei care ani de zile au condus în Italia o mașină înmatriculată în străinătate pentru a se sustrage de la plata impozitelor și pentru a nu plăti asigurarea în această țară, scriu italienii de la Versilia Today. Odată cu modificările aduse recent Codului rutier, cetățenii care locuiesc în Italia de mai mult de 60 de zile, cu excepția unor situații particulare, nu pot călători cu un vehicul înmatriculat în străinătate.

Și Poliția din regiunea Toscana, ca cea de pe întreg teritoriul peninsulei, și-a trimis patrulele de control în teritoriu pentru a intercepta eventualii șoferi străini care ar încălca noile dispoziții ale legii

La Follonica, în provincia Grosetto, o patrulă a poliției din Massa Marittima a oprit un cetățean albanez în vârstă de 42 de ani, care locuia de ceva timp la Grosseto și conducea un Mercedes cu numere de înmatriculare înregistrate în țara sa de origine. Pentru el, agenții italieni au emis o sancțiune cu amendă de peste 700 de euro și sechestru pe mașină. La verificări a rezultat că bărbatul albanez consumase și alcool, iar după testul specific, polițiștii l-au denunțat și pentru conducere sub influența băuturilor alcoolice.

Polițiștii din Siena au oprit pe șoseaua Siena-Bettolle un român în vârstă de 55 ani, rezident la Torrita, care circula cu un autoturism marca Fiat înmatriculat în România. Și acesta a primit amendă și sechestru pe mașină.

Pentru a nu le fi confiscate mașinile, cei doi trebuie doar să își înmatriculeze automobilele în Italia sau să ceară un ordin de expulzare („foglio di via”) care să le permită să ducă mașina în afara Italiei.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

În zona localității Ginestra, polițiștii italieni au oprit în vederea verificării un alt șofer român, în vârstă de 31 de ani care s-a dovedit în urma verificărilor că nu deținea asigurare pentru mașina la al cărui volan se afla. Nu a prezentat polițiștilor niciun document spunând că nu deține niciun act asupra sa dar controlul amprentelor digitale l-au dat de gol: din baza de date, investigatorii au descoperit că în ultimii doi ani fusese sancționat de 3 ori pentru conducere fără permis. Șoferul român, cu precedente pentru furt și vânzare de droguri, a fost amendat iar mașina i-a fost confiscată.