Italia: Un român, victima unui jaf, a fost arestat după ce a cerut ajutorul carabinierilor

Un bărbat român în vârstă de 30 de ani, rezident în Germania, a ajuns în arestul carabinierilor după ce a fost victima unui jaf în Italia. Un alt bărbat l-a jefuit de suma de 7.500 de euro după ce l-a atras într-o capcană, iar când păgubitul a cerut ajutorul carabinierilor, s-a trezit el însuși încătușat.

Totul a început, relatează ziarul local Prima Monza, când românul din Germania a văzut pe un site de vânzări auto la mâna a doua un autoturism Mercedes care-i plăcea. Contactând vânzătorul, s-a pus de acord cu acesta să se întâlnească în localitatea Como pentru a vedea mașina. Cei doi s-au văzut, cumpărătorului i-a plăcut mașina și s-a înțeles cu vânzătorul să o cumpere la prețul de 7.500 de euro. Cei doi au decis apoi să se deplaseze împreună la o agenție din localitatea Bovisio Masciago, provincia Monza e Brianza, pentru a face pasajul.

Ajunși însă pe via Isonzo din localitatea menționată mai sus, românul nostru s-a trezit cu un pumn în față din partea proprietarului, acesta din urmă luându-i banii și aruncându-l afară din mașină. Imediat după aceea, agresorul a accelerat puternic și s-a făcut nevăzut, rămânând astfel atât în posesia mașinii, cât și a banilor.

Victima jafului, fără să-și imagineze că acesta era doar începutul ghinionului său, a apelat imediat la carabinieri pentru a-l găsi pe jefuitor, iar militarii au dat startul unei anchete. Cu ajutorul informațiilor furnizate de cetățeanul român jefuit, anchetatorii au reușit în scurt timp să găsească autoturismul Mercedes în cauză și au identificat proprietarul ca fiind un bărbat tot de naționalitate română, în vârstă de 34 de ani și rezident în localitatea Novi Ligure. Odată identificat, jefuitorul a fost denunțat în stare de libertate pentru fapta sa.

Românul care a fost jefuit, în schimb, a ajuns în arestul carabinierilor după ce, în urma unor verificări efectuate în baza de date, aceștia au descoperit că păgbuitul avea pe numele său un mandat de arestare încă din anul 2011. Mai exact, carabinierii au descoperit că Procuratura Tribunalului din Roma eliberase în acel an un mandat de arestare pe numele românului de 30 de ani, care în prezent este rezident în Germania, pentru ultraj și vătămare corporală. Fapte pentru care a fost condamnat la 6 luni și 15 zile de închisoare.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

Dar ghinionul românului, victima jafului relatat mai sus, nu s-a terminat acolo. Carabinierii au descoperit de asemenea, în timpul verificărilor de rutină făcute după ce bărbatul român a denunțat jaful suferit, că acesta le-a prezentat documente de identitate false. Potrivit sursei citate, pe cartea de identitate și permisul de conducere pe care bărbatul le-a arătat carabinierilor apărea poza lui, dar datele de pe ele aparțineau altor persoane.