Italia: Româncă de 30 de ani bătută și înjunghiată în braț de iubitul său, un român de 20 de ani

După cazul româncei din Sicilia care a trăit 11 ani alături de un bărbat violent, de naționalitate italiană, apare astăzi în presa italiană un nou caz în care este implicată tot o femeie română, victima unui partener violent. De această dată însă agresorul este un român și a fost arestat de carabinieri după ce a încălcat de mai multe ori interdicția impusă de judecător de a se mai apropia de femeia română.

Conform Livorno Today, conaționala noastră are 30 de ani și este domiciliată în Livorno, iar în urmă cu câteva luni a cunoscut un tânăr cu care a început o relație sentimentală. Bărbatul, în vârstă de 20 de ani și de cetățenie română, s-a dovedit a fi posesiv și agresiv încă de la începutul relației, lovind-o pe femeie în diferite ocazii atât cu pumnii, cât și cu picioarele. În timpul unei discuții aprinse între cei doi, tânărul de 20 de ani a ajuns chiar să o înjunghie pe partenera sa cu un cuțit în braț, provocându-i o rană adâncă.

Inițial, românca de 30 de ani nu s-a dus la spital pentru a primi îngrijiri medicale și nici la carabinieri nu a avut curajul să-l denunțe, fiindcă se temea de iubitul agresiv. La câteva zile după ce a fost înjunghiată însă, rana s-a agravat și românca a fost nevoită să meargă la Urgențe pentru un control. Din cele relatate de personalul medical, care a semnalat imediat cazul la autoritățile locale, femeia s-a arătat terorizată de gândul că trebuie să-l denunțe pe bărbat, fiindu-i frică să nu aibă parte de eventuale gesturi răzbunătoare din partea acestuia.

Tânărului i s-a impus atunci interdicția de a se mai apropia de femeie, dar aceasta a fost încălcată în repetate rânduri. Judecătorul care se ocupă de caz a dat ordin așadar ca bărbatul să fie pus sub arest preventiv, acesta fiind închis acum în penitenciarul din Livorno, mai precizează sursa citată.

Sunteți victimă sau martor la scene de violență domestică?

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

Vă reamintim datele de contact ale instituțiilor din Italia la care trebuie să apelați pentru a denunța astfel de cazuri de violență și/sau exploatare a femeilor, înainte ca acestea să se transforme în tragedie, fie că sunteți victimă sau sunteți doar martor

  • Telefono Rosa – 06 3751 8282;
  • Dipartimento per le Pari Opportunità (Guvernul Italiei) – Telefon: 1522;
  • Carabinieri: telefon 112;
  • sau vă adresați la cea mai apropiată unitate de carabinieri/poliție din localitatea dumneavoastră.