Italia: Româncă grav rănită de un italian care fugea de poliție cu mașina. Polițiștii au tras două gloanțe în roți

UPDATE: Conform noilor informații, publicate de aceeași sursă, femeia rănită este originară din Republica Moldova.

Totul s-a petrecut în dimineața zilei de vineri, 5 august 2022, în orașul italian Rimini din provincia cu același nume situată în Emilia-Romagna, unde un bărbat a furat o mașină apoi, în încercarea de a scăpa de forțele de ordine, a accident grav o româncă și o femeie de naționalitate franceză.

Potrivit ziarului Il Resto del Carlino, era ora 10:10 de ieri dimineață când un cuplu, format dintr-un bărbat de 35 de ani și o femeie de 32 de ani, ieșeau dintr-o parcare de pe via Roma la bordul unei mașini Ford Fiesta de culoare albă și au fost abordați de un individ care i-a amenințat pe cei doi parteneri și i-a obligat să coboare din mașină.

Bărbatul a pus stăpânire apoi pe autoturism și a dispărut, pornind spre via Tripoli din Rimini, dar victimele furtului au sunat imediat la 112 și au cerut ajutor. Jefuitorul, aflat încă la volanul mașinii furate, a fost interceptat de polițiști pe viale Regina Elena, dar acesta nu avea de gând să se predea de bunăvoie și a început astfel o urmărire ca în filme între el și forțele de ordine.

Infractorul a intrat ulterior cu mașina pe Lungomare Giuseppe di Vittorio și a înaintat cu viteză printre pietonii terorizați până a ajuns la piazzale Gondar. Ajuns apoi pe viale Regina Margherita, la intersecția cu viale Nervi, bărbatul a încercat să depășească un autobuz prin partea dreaptă și a urcat astfel pe trotuar, unde a accidentat două persoane, în fața hotelului Jumbo.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

Conform informațiilor făcute publice de autorități, victimele sunt o româncă de 28 de ani, care lucrează ca chelneriță, și o turistă franceză de 32 de ani. Conaționala noastră a fost aruncată, în urma impactului, pe o distanță de circa 10 metri și a fost găsită de paramedici acoperită toată de sânge, fiind transportată apoi la spitalul Bufalini din Cesena.

Din fericire, viața româncei nu se află în pericol, precum nici cea a turistei franceze, aceasta din urmă fiind transportată la spitalul Infermi din Rimini.

Urmărirea periculoasă a infractorului nu s-a terminat acolo însă. După ce a accidentat cele două femei, individul a continuat să fugă de polițiști, distrugând în calea sa bănci, spații verzi cu flori, terasele localelor și terorizând pietonii care fugeau din calea sa țipând.

- Continuarea după publicitate - zandra.ro%20

Polițiștii au reușit într-un final să blocheze calea infractorului, dar acesta a încercat să fugă în marșarier, riscând să lovească alte persoane. Văzând că pericolul este tot mai mare pentru pietoni, un polițist a decis atunci să scoată pistolul din dotare și a tras două focuri de armă în roata din stânga, în spatele autovehiculului condus de jefuitor.

Fugarul nu s-a descurajat nici atunci însă și a fugit cu cauciucul dezumflat până a ajuns pe via Morgagni. Acolo, bărbatul a abandonat mașina și a încercat să fugă pe jos, îndreptându-se spre gara de tren Miramare din Rimini.

Din fericire, un polițist aflat în afara serviciului l-a recunoscut în timp ce încerca să se ascundă prin mulțime. Infractorul a încercat apoi să fugă din nou, dar polițistul l-a ajuns din urmă și l-a încătușat, în jurul orei 11:00, la circa 50 de minute după ce a furat mașina de la cuplul de pe via Roma.

Bărbatul a fost identificat apoi ca fiind Ciro Esposito, în vârstă de 45 de ani și originar din Napoli, care are numeroase antecedente penale la dosar. La data de 31 august 2022 fusese arestat ultima oară, după ce un card bancar furat a fost găsit în posesia sa.

A fost condamnat prin proces direct, dar, din motive care nu au fost făcute publice până la această oră, se afla în libertate încă.