Italia: Româncă gravidă și infectată cu COVID-19 a născut un copil negativ la coronavirus. Femeia este internată la Terapie Intensivă

O femeie română în vârstă de 37 de ani, care este rezidentă în localitatea Valdagno din provincia Vicenza și care a fost depistată pozitivă la testul pentru COVID-19, a adus pe lume un copil al cărui test a ieșit negativ pentru aceeași boală. Conaționala noastră se află internată, însă, la Terapie Intensivă, în stare foarte gravă.

Potrivit publicației locale Il Giornale di Vicenza, mama româncă era gravidă de 33 de săptămâni când a început să se simtă rău și să aibă probleme de respirație tot mai mari. A decis astfel să meargă la spitalul din localitate pentru un control, dar medicii de acolo au hotărât să o trimită imediat, cu o ambulanță, la spitalul San Bortolo din Vicenza care are o secție Urgențe special amenajată pentru bolnavii COVID-19.

În urma testului rapid efectuat asupra femeii românce, medicii au constatat că aceasta era infectată cu noul coronavirus și au decis apoi să-i facă o radiografie la plămâni. Rezultatul radiografiei a confirmat că pacienta suferea de o pneumonie bilaterală severă, simptom inconfundabil al infecției cu coronavirus, și că starea de sănătate a acesteia este foarte gravă.

A doua zi, după internare, conaționala noastră a fost supusă unei cezariene și a adus pe lume un copil de 2,2 kilograme, care a fost transferat imediat la secția de Terapie Intensivă Pediatrică și este ținut într-un incubator termic. Din fericire, testul pentru coronavirus efectuat asupra copilului a dat rezultat negativ, mai informează presa locală.

Și mama bebelușului a fost transferată după naștere la secția de Terapie Intensivă pentru adulți și a fost intubată, iar medicii se mențin rezervați asupra stării sale de sănătate. Potrivit sursei citate, femeii românce îi este aplicat un tratament cu plasmă hiperimună donată în ultimele luni de pacienți care s-au vindecat după această boală.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI