Italia: O româncă în vârstă de 76 de ani, acuzată că a primit Venitul de cetățenie în mod ilegal, este căutată de poliție

O româncă a primit în Italia timp de patru luni Venitul de cetăţenie în mod ilegal pentru un total de 2.394 euro, egal cu 598,5 euro pe lună, deşi nu a avut niciodată rezidență în această țară. Ea a fost trimisă în judecată pentru înșelăciune agravată la adresa INPS, dar nu s-a prezentat în fața judecătorului fiind de negăsit.

Se numește Elena Ciulică, a împlinit 76 de ani pe data de 15 aprilie a acestui an.

La data de 13 septembrie 2020, ea a depus o cerere de obținere a Venitului de cetățenie, declarând că locuiește în Crema (Lombardia) și că este rezidentă în Italia de cel puțin 10 ani, dintre care ultimii doi în mod continuu (condiție pentru a beneficia de ajutorul social).

Păcat, însă, că de fapt ea „nu a fost niciodată înscrisă în listele de evidență a populației cu domiciliul în vreo localitate a statului italian”, după cum arată investigațiile. Pentru româncă a fost desemnat un avocat din oficiu, Michela Tomasoni, înlocuită la ședință de colegul ei, Giancarlo Rosa.

Judecătorul de ședință preliminară a suspendat procedura până pe 10 iulie anul viitor, dând ordin ca Elena Ciulică să fie căutată.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

Cazul românului în vârstă de 76 de ani este unul dintre multele care ajung în sălile de judecată. La Cremona, doar Unitatea de Poliție Economico-Financiară a Guardia di Finanza a denunțat 10 mii de venituri viclene de cetățeni pentru un total de 4 milioane de euro din contribuții solicitate necuvenit.

Cazul româncei este unul dintre multele care au ajuns în sălile de judecată sub acuzația de înșelăciune la adresa INPS (Institutul Naţional de Securitate Socială). Doar la Cremona Unitatea de Poliție Economico-Financiară a Gărzii de Finanțe a denunțat 10.000 de persoane care primeau ilegal Venitul de cetățenie pentru un total de 4 milioane de euro.