Italia: Româncă salvată de la înec de pompieri. A încercat să se sinucidă aruncându-se în apele unui râu

O femeie română în vârstă de 63 de ani a încercat să se sinucidă în după-amiaza zilei de duminică, 21 iunie 2020, aruncându-se în apele râului Tibru din Roma. Conaționala noastră fusese dată dispărută de fiica ei cu numai câteva ore înainte.

Din primele informații relatate de presa locală reiese că femeia română s-a aruncat în apele râului, în apropierea podului Marconi, în jurul orei 17:50 de ieri. Un trecător, care a văzut-o pe femeie în apă, a sunat imediat la 112 și a cerut intervenția echipelor de salvare.

La fața locului au ajuns în scurt timp mai multe echipe de pompieri și, cu ajutorul unei bărci gonflabile, au reușit să ajungă la femeia română și să o salveze. Odată scoasă la mal, conaționala noastră a fost preluată de personalul medical de pe ambulanța solicitată între timp la fața locului. Potrivit surselor locale, starea de sănătate a femeii este bună în prezent și viața ei nu este în pericol.

Cu numai câteva ore înaintea acestui incident, fiica româncei o dăduse dispărută, îngrijorată fiind de faptul că nu mai reușea să intre în contact cu ea de câteva ore bune după ce a plecat de acasă.

Reamintim, ca de obicei, tuturor românilor din Italia că avem la dispoziție linii telefonice și chat-uri online care pot ajuta oamenii să treacă peste aceste gânduri negre sau pot ajuta apropiații acestora să-i îndrume spre alegeri mai bune. Acestea sunt:

UP SERVICE DESPĂGUBIRI
 • Telefono Azzurro (pentru persoane sub 18 ani)
   – http://www.azzurro.it
   – http://www.azzurro.it/chat.html (asistenţă prin chat)
   – Telefon 19696
 • Telefono Amico
   – http://www.telefonoamico.it
   – Telefon: 199 284 284

Tot pe teritoriul Italiei mai este în curs, proiectul ”Itaca”, care oferă ajutor, susținere, informații și instrumente utile pentru depășirea depresiei. Cei interesați pot suna la numărul verde:

800.274.274 sau pot trimite un e-mail la linea.ascolto@progettoitaca.org

Deasemenea, Fundația IDEA(Istituto per la ricerca e la prevenzione della depressione e dell’ansia), a pus la dispoziție numărul verde: 800 538 438.

Discuțiile cu persoanele calificate, ședințele cu psihologii, au toate un caracter de confidențialitate secret, nicio informație privitoare la pacient, la afecțiunile sale sau la terapia folosită nu pot deveni publice fără acordul expres al acestuia.