Italia: Româncă salvată de la sinucidere de un carabinier. Voia să se arunce în valurile mării

O femeie de naționalitate română, în vârstă de 35 de ani, care intenționa să se sinucidă la  Scauri, în provincia Latina (Lazio), intrând în apa mării, s-a răzgândit în urma discuțiilor cu un carabinier care a făcut tot posibilul să-i salveze viața, informează Il Messaggero.

O poveste cu final fericit, datorită profesionalismului lui Michael Monnanni, carabinier-negociator, specializat în acest gen de intervenții.

„Am ajuns la malul mării – a povestit carabinierul – pentru că o femeie în vârstă de 35 de ani amenința că se sinucide după o ceartă cu partenerul ei. M-am apropiat de ea încercând să stabilesc un dialog, dar femeia, pe măsură ce mă apropiam, înainta din ce în ce mai repede în mare, spre apa adâncă, amenințând cu sinuciderea și aruncându-se cu capul în apă.”

Carabinierul a înțeles că nu va putea ajunge nicicum la femeie ca să o poată prinde și salva fizic și atunci a decis să se concentreze pe un alt tip de salvare. El a încercat și a reușit în cele din urmă să o convingă pe conaționala noastră că decizia ei era una greșită. Confruntarea dintre cei doi a durat aproape o oră.

„Am vorbit despre multe subiecte – a spus Monnani – în special despre starea personală a femeii, dorința de a se întoarce în România, problemele cu care este nevoită să se confrunte aici, în Italia, relația cu partenerul ei. Un dialog intens care a dus până la urmă la rezultat”.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

În timp ce militarul stătea de vorbă cu femeia, colegii săi i-au dat de urmă partenerului său și, abia când ea a acceptat, bărbatul s-a apropiat de mal.

„În acel moment, femeia a decis să iasă din apă, s-a apropiat de partenerul ei, i-am dat un prosop și ne-am asigurat că se simte bine, activând și serviciul de urgență 118”, a mai adăugat carabinierul.

Românca nu a avut nevoie de îngrijiri medicale, starea sa de sănătate fizică s-a dovedit a fi una bună. „Înainte de a pleca ne-a mulțumit și i-am spus că va fi responsabilitatea noastră să activăm căile de asistență necesare pentru a o ajuta să depășească disconfortul psihic de care suferă”, a precizat Michael Monnanni.