Italia: Româncă salvată de pompieri de la înec, a căzut într-un râu încercând să prindă câinele

O femeie română în vârstă de 50 de ani a fost la un pas de moarte în seara zilei de duminică, 24 ianuarie 2021, după ce a căzut în apa râului Entella, în localitatea italiană Cogorno din provincia Genova. Femeia spune că totul s-a petrecut în timp ce încerca să-și prindă câinele, dar carabinierii au deschis o anchetă pentru a afla dacă a fost un gest voluntar sau un simplu accident.

Potrivit publicației locale Genova24, conaționala noastră a căzut în apă în dreptul supermarketului Basko din localitatea menționată mai sus, apoi a fost dusă de curenți până în dreptul supermarketului In’s din localitatea Chiavari. Un trecător care a văzut-o pe femeie în râu a alertat imediat forțele de ordine și, în scurt timp, au intervenit la fața locului mai multe echipaje de pompieri, inclusiv cu scafandri, pentru a salva-o.

Femeia română a fost scoasă apoi la mal și i s-a acordat primul ajutor, fiind transportată ulterior cu cod roșu de urgență la spitalul din Lavagna unde se află internată și acum. Interogată de carabinieri, femeia a spus că a coborât pe malul râului pentru a-și prinde câinele.

Cu toate acestea, carabinierii nu sunt convinși de cele declarate de femeia de 50 de ani și au deschis o anchetă pentru descoperi adevărul, mai precizează sursa citată.