Italia: Româncă sechestrată și bătută de partenerul italian. Condamnat la 1 an și jumătate de închisoare

Coșmarul unei tinere femei românce a luat sfârșit, bărbatul care a sechestrat-o, maltratat-o și agresat-o sexual a fost condamnat la închisoare. Agresorul, un italian în vârstă de 70 de ani din Vejano, provincia Viterbo (Lazio) cu inițialele S.T., era soțul femeii și două luni de zile a ținut-o încuiată în casă. A fost condamnat la 1 an și jumătate de închisoare, informează tusciaweb.it.

Bărbatul condamnat, apărat de avocatul Luigi Mancini, a fost arestat și pus sub cercetare pe 19 noiembrie 2015 când carabinierii au sosit la domiciliul său din Vejano, după ce soția italianului, o tânără femeie de origine română, a reușit să sune la 112 chemând ajutoare.

„După ce am reușit să îl convingem pe bărbat să ne deschidă ușa” – a declarat în timpul procesului unul dintre carabinierii care au salvat femeia – „în momentul când am intrat în casă victima era atât de speriată că s-a aruncat în brațele noastre, plângând. Avea toată fața roșie și era disperată. Am dus-o la unitatea noastră unde a fost chemat medicul care a făcut primele constatări medicale apoi a fost transferată la spitalul din Belcolle pentru teste clinice suplimentare.”

Motivul pentru care bărbatul italian și-a încuiat soția româncă în casă pe o perioadă de două luni de zile, împiedicând-o să aibă orice legătură cu exteriorul, a fost gelozia. Femeia a fost de asemenea, agresată sexual de soțul ei, o acuzație de care bărbatul a fost însă achitat. Judecătoarea Silvia Mattei l-a condamnat pe agresor la un 1 și jumătate pentru violență domestică și sechestru de persoană.

Rotalianul - Revista Românului din Italia este și pe WhatsApp. Înscriete-te pe canalul nostru.

@rotalianul
zandra.ro%20