Italia: Româncă sechestrată timp de 9 luni de un albanez, obligată să se prostitueze și să se drogheze

O femeie română a fost salvată zilele trecute de polițiștii italieni din mâinile unui bărbat albanez care a sechestrat-o pentru a obliga-o să se prostitueze. Conform celor declarate de victimă, bărbatul albanez a ținut-o sub sechestru timp de 9 luni de zile într-un apartament din localitatea Verona.

Cazul a fost făcut public de Poliția de Stat din Verona într-o conferință de presă ținută în cursul dimineții de sâmbătă, 8 februarie 2020, în care vice-comisarul Anna Capozzo a dat detalii concrete despre cele întâmplate, relatează Verona Sera. Mai exact, polițiștii au relatat că marți, 4 februarie 2020, o femeie a solicitat ajutorul polițiștilor prin intermediul unui apel făcut la 113 și le-a cerut să intervină la un apartament situat în cartierul Porto San Pancrazio din localitate.

O patrulă a fost trimisă imediat în zonă și când au ajuns aproape de adresa respectivă, agenții au văzut o femeie care mișca agitată din brațe pe un balcon pentru a fi văzută de aceștia. Odată intrați în clădire, polițiștii au văzut pe scări o femeie care era ținută de braț de un bărbat și acesta părea că încearcă să o tragă înapoi în locuință, dar la vederea forțelor de ordine a lăsat-o liberă.

În urma identificării, agenții de poliție au descoperit că bărbatul este un cetățean albanez în vârstă de 34 de ani, pe nume Bega Fation, cu mai multe antecedente penale pentru trafic și posesie de droguri, dar și pentru violență și abuzuri fizice. Acesta se pare că era totodată căutat de autorități și pentru a-i fi înmânat un ordin de expulzare de pe teritoriul italian.

Bega Fation, 34 de ani, bărbatul albanez arestat. Foto: VeronSera.it

Femeia care a solicitat ajutorul polițiștilor în schimb a fost identificată ca fiind de cetățenie română, în vârstă de 40 de ani și cu mici antecedente penale la dosar. În ciuda faptului că bărbatul albanez încerca să minimizeze cele întâmplate, femeia română le-a descris polițiștilor o situație foarte gravă, declarând că acesta o ținea sechestrată, chiar și sub amenințarea unui pistol, armă care se pare că nu a fost găsită de polițiști în urma percheziției.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

Ceea ce au găsit însă agenții de poliție în apartamentul lui Fation a fost o mizerie de nedescris, cu obiecte și materiale de diferite tipuri îngrămădite peste tot și urme de consum de droguri. Polițiștii au suspectat atunci că bărbatul făcea trafic de substanțe narcotice în apartamentul respectiv, iar femeia română a confirmat de asemenea că a fost constrâns de albanez să consume cocaină și alte substanțe cu diferite ocazii.

Femeia le-a povestit apoi polițiștilor despre teroarea la care era supusă de Fation, care încă din luna mai a anului trecut o obliga pe aceasta să se prostitueze, găsindu-i clienți prin intermediul internetului. În caz de refuz, bărbatul albanez o lua chiar și cu forța și o ducea la clienți, lucru confirmat și de o cunoștință a celor doi care a spus că femeia română i-a mărturisit cât de tare îi era frică pentru viața ei. Conform acesteia, bărbatul îi dăduse un telefon prin intermediul căruia victima putea numai să primească apeluri, dar nu să și efectueze apeluri.

Chiar și vecinii lor au declarat că auzeau adesea femeia țipând când se afla în compania bărbatului, care se pare că o teroriza mai ales din punct de vedere psihic. Cunoscându-l ca fiind violent și văzându-l cândva că a pus o persoană la pământ cu un singur pumn, conaționalei noastre îi era frică să iasă și din camera ei, au precizat polițiștii.

În tot acest timp, a mai declarat victima, Bega Fation a câștigat circa 15.000 de euro obligând-o pe femeia română să-și vândă trupul, iar toți banii intrau în buzunarul lui. Victima se pare că a mai încercat în trecut să sune la numărul de urgență pentru a cere ajutor, dar nu a reușit să explice bine situația. În cursul zilei de marți însă, aceasta a reușit să pună mâna pe un telefon mobil găsit în apartament și după ce s-a baricadat în camera ei, blocând ușa cu o mătură, a sunat la 113 și a solicitat intervenția polițiștilor.

În locuința bărbatului albanez agenții au mai găsit și suma de 2.000 de euro în bancnote false, iar acest fapt, alături de acuzațiile de sechestru de persoană, au dus la arestarea acestuia pe loc.

Banii falși găsiți în apartamentul bărbatului albanez. Foto: VeronSera.it

În cursul zilei de vineri, Fation a fost prezentat în fața unui judecător care, luând în considerare dovezile și mărturiile împotriva lui, a validat arestarea lui și a dat ordin să fie ținut sub arest preventiv în continuare, până la finalizarea anchetei.

Sunteți victimă sau martor la scene de violență asupra femeilor?

Vă reamintim datele de contact ale instituțiilor din Italia la care trebuie să apelați pentru a denunța astfel de cazuri de violență și/sau exploatare a femeilor, înainte ca acestea să se transforme în tragedie, fie că sunteți victimă sau sunteți doar martor:

  • Telefono Rosa – 06 3751 8282;
  • Dipartimento per le Pari Opportunità (Guvernul Italiei) – Telefon: 1522;
  • Carabinieri: telefon 112;
  • sau vă adresați la cea mai apropiată unitate de carabinieri/poliție din localitatea dumneavoastră.