Italia: Româncă trimisă în judecată după ce un bărbat italian s-a sinucis. Femeia este acuzată de instigare la sinucidere și șantaj

Sonia Matei, femeie română în vârstă de 44 de ani și rezidentă în localitatea San Giorgio del Sannio din provincia Benevento, a fost trimisă în judecată marți, 22 ianuarie 2020, de către Tribunalul din Benevento după ce un bărbat italian cu care avea o relație s-a sinucis fiindcă femeia îl șantaja.

Sonia Matei, 44 de ani. Foto: Il Mattino

Potrivit Avellino Today, victima este un șofer de TIR în vârstă de 47 de ani originar din Ariano Irpino și care era totodată însurat, dar a întreținut raporturi sexuale contra cost cu o femeie română în vârstă de 42 de ani la acea vreme. Femeia a început apoi să-l șantajeze pe bărbat, amenințându-l că va spune totul soției lui dacă nu plătește anumite sume de bani.

Bărbatul a decis în schimb să-și pună capăt vieții în urma acestor amenințări, iar în data de 31 octombrie 2017 acesta s-a spânzurat într-o cabană izolată din localitatea de rezidență. Înainte de a face acest gest extrem, victima a lăsat un mesaj familiei în care se scuza pentru ceea ce urma să facă și rudele sale au fugit în grabă spre locul unde a avut loc tragedia, dar nu au reușit să-l salveze.

Autoritățile locale au deschis apoi o anchetă în urma acestei sinucideri și după verificarea convorbirilor telefonice pe care bărbatul le-a avut înainte de moartea sa au descoperit că acesta era șantajat de o prostituată pe care ulterior au identificat-o ca fiind Sonia Matei, de cetățenie română. La încheierea cercetărilor, care a avut loc zilele trecute, anchetatorii au tras concluzia că vinovată de moartea bărbatului este femeia română și că a fost împins spre sinucidere de aceasta prin presiunea psihică aplicată asupra lui în urma șantajului.

Astfel, în cursul zilei de ieri, judecătorul pentru anchete preliminarii de la Tribunalul din Benevento a decis să o trimită în judecată pe Sona Matei pentru instigare la sinucidere și șantaj. Alături de ea a fost trimis în judecată și „protectorul” femeii românce, un bărbat italian în vârstă de 65 de ani pe nume Francesco Festa, acesta fiind acuzat de proxenetism.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI
Distribuie acest articol