Italia: Româncă trimisă în judecată după ce un bărbat italian s-a sinucis. Femeia este acuzată de instigare la sinucidere și șantaj

Sonia Matei, femeie română în vârstă de 44 de ani și rezidentă în localitatea San Giorgio del Sannio din provincia Benevento, a fost trimisă în judecată marți, 22 ianuarie 2020, de către Tribunalul din Benevento după ce un bărbat italian cu care avea o relație s-a sinucis fiindcă femeia îl șantaja.

Sonia Matei, 44 de ani. Foto: Il Mattino

Potrivit Avellino Today, victima este un șofer de TIR în vârstă de 47 de ani originar din Ariano Irpino și care era totodată însurat, dar a întreținut raporturi sexuale contra cost cu o femeie română în vârstă de 42 de ani la acea vreme. Femeia a început apoi să-l șantajeze pe bărbat, amenințându-l că va spune totul soției lui dacă nu plătește anumite sume de bani.

Bărbatul a decis în schimb să-și pună capăt vieții în urma acestor amenințări, iar în data de 31 octombrie 2017 acesta s-a spânzurat într-o cabană izolată din localitatea de rezidență. Înainte de a face acest gest extrem, victima a lăsat un mesaj familiei în care se scuza pentru ceea ce urma să facă și rudele sale au fugit în grabă spre locul unde a avut loc tragedia, dar nu au reușit să-l salveze.

Autoritățile locale au deschis apoi o anchetă în urma acestei sinucideri și după verificarea convorbirilor telefonice pe care bărbatul le-a avut înainte de moartea sa au descoperit că acesta era șantajat de o prostituată pe care ulterior au identificat-o ca fiind Sonia Matei, de cetățenie română. La încheierea cercetărilor, care a avut loc zilele trecute, anchetatorii au tras concluzia că vinovată de moartea bărbatului este femeia română și că a fost împins spre sinucidere de aceasta prin presiunea psihică aplicată asupra lui în urma șantajului.

Astfel, în cursul zilei de ieri, judecătorul pentru anchete preliminarii de la Tribunalul din Benevento a decis să o trimită în judecată pe Sona Matei pentru instigare la sinucidere și șantaj. Alături de ea a fost trimis în judecată și „protectorul” femeii românce, un bărbat italian în vârstă de 65 de ani pe nume Francesco Festa, acesta fiind acuzat de proxenetism.

- Continuarea după publicitate - UP SERVICE DESPĂGUBIRI