Italia, românca ucisă și aruncată în apele unui râu: Urme de ADN găsite în casa suspectului principal

Probe ADN ale Anicăi Panfile, o femeie româncă de 31 de ani, mamă a patru copii minori, au fost descoperite în locuința lui Franco Battaggia, un bărbat în vârstă de 76 de ani, cunoscut ca „Regele peștelui” și proprietar al pescăriei „El Tiburon” din Spresiano, provincia Treviso, din regiunea Veneto.

Această descoperire marchează o întorsătură semnificativă în ancheta privind moartea tragică a femeii, al cărei corp a fost găsit fără viață pe 21 mai 2023, într-un meandru al râului Piave.

Raportul specialiștilor criminaliști RIS din Parma, care au analizat probele din casa suspectului, arată că s-au găsit urme de ADN ale Anicăi Panfile, pe care cineva ar fi încercat să le curețe, informează Treviso Today.

Una dintre aceste urme, atribuită unui lichid biologic al victimei, a fost localizată într-una din camerele locuinței lui Battaggia, care este în prezent cercetat pentru omor voluntar și ascunderea cadavrului.

photo_2023-11-03_11-33-02
Anica Panfile și Franco Battaggia

Franco Battaggia, ultima persoană care a văzut-o pe Anica în viață, a recunoscut în fața anchetatorilor că a întâlnit-o pe tânăra româncă în ziua dispariției ei, după ce a luat-o de la locul ei de muncă din Treviso, unde femeia era ajutor de bucătar într-un cămin de bătrâni.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

El a afirmat că intenționa să îi dea documentele fiscale pentru anul anterior (CUD), perioadă în care Anica fusese angajată la pescăria lui.

Totuși, documentele necesare declarării veniturilor nu au fost găsite. Nu au fost găsite de asemenea telefonul mobil al victimei și cei 5.000 de euro pe care Battaggia susține că i-a dat drept împrumut.

Versiunea lui Battaggia este acum sub semnul întrebării, în urma analizelor efectuate de investigațiile științifice ale carabinierilor.

Suspiciunile sunt amplificate de urmele pe care cineva a încercat să le șteargă, ceea ce sugerează posibilitatea unei încercări de a ascunde dovezi ale unui incident posibil petrecut în timpul prezenței Anicăi în casa lui Battaggia.

Autopsia, efectuată de anatomopatologul Antonello Cirnelli, a relevat că Anica a fost sufocată după ce a fost lovită la cap cu un obiect contondent rotund, cu o forță atât de mare încât i-a fracturat osul zigomatic, situat pe partea laterală a feței.

Franco Battaggia, membru al temutei familii mafiote Brenta, a mai fost condamnat pentru crimă în anii ’80.

Atunci, el chiar a ținut capul de afiș al presei pentru câteva evadări produse în Elveția și Ecuador, cel mai probabil cu ajutorul mafiei.

Distribuie acest articol