Italia: români în sclavie, munceau câte 13 ore pe zi pentru 20 de euro. Arestați doi italieni

Doi proprietari italieni ai unei ferme de ovine, caprine și bovine din Sigona Grande, zonă aflată între Caltagirone și Lentini (Siracusa), au fost arestați în flagrant de către poliție deoarece beneficiau de munca a 4 lucrători români în condiții de exploatare și în absența totală a oricăror reglementări privind siguranța la locul de muncă, informează La Sicilia.

Cei patru români, fără nici un contract de muncă, locuiau în condiții sanitare precare în aceleași ferme agricole, erau plătiți cu 20 de euro fiecare, pentru 13 ore de lucru pe zi și nu beneficiau de nicio zi sau sărbătoare liberă.

Fermierii italieni, rezidenți la Zafferana Etnea, au primit amenzi în valoare de 18.000 de euro, vor trebui să plătească contribuții și prime de asigurare pentru 12.000 de euro, precum și alte recuperări INPS în valoare de 2.000 de euro. De asemenea, sunt acuzați penal de intermediere ilegală a forței de muncă, exploatare, încălcarea legilor privind siguranța la locul de muncă și utilizarea muncii ilegale, scrie sursa citată.

Incinta locuinței românilor tratați ca sclavii la o fermă de animale din sudul Italiei. Foto: Comando Provinciale Carabinieri Catania
@rotalianul