Italia: Românii din Frosinone vor avea secție de votare la alegerile prezidențiale din luna noiembrie

Nicola Ottaviani, primarul localității Frosinone din regiunea Lazio, și-a dat acordul pentru utilizarea de către români a unor spații deținute de primăria pe care o conduce, în vederea operațiunilor de vot privind alegerile prezidențiale din România care vor avea loc în luna noiembrie a acestui an.

Prin urmare, în urma comunicatului transmis de administrația locală, românii își vor putea vota președintele și la Frosinone în zilele de 8, 9 și 10 noiembrie, când este organizat primul tur de scrutin, urmat de al doilea, în zilele de 22, 23 și 24 noiembrie.

Conform legislației electorale, dacă te afli în străinătate ai două moduri prin care îți poți exprima votul: prin corespondență sau la secția de votare. Poți vota la o secție dacă ești rezident în străinătate, dacă ai domiciliul sau dacă ești doar în tranzit, temporar, pe teritoriul unei țări străine.

Alegătorii care doresc să voteze în străinătate, la alegerile pentru Preşedintele României din anul 2019, se pot înregistra aici ca alegători în străinătate, prin intermediul unui formular on-line, până cel mai târziu la data de 11 Septembrie 2019, ora 23:59:59. Înregistrarea nu este obligatorie, dar va ușura mult procesul de vot.

Înscrierea în registrul electoral ca cetățean care vrea să voteze în străinătate are și valoare de cerere de înființare de secție de votare. Autoritatea Electorală Permanentă poate cere Ministerului Afacerilor Externe înființarea de secții de votare suplimentare pe lângă cele constituite, de regulă, în sediile misiunilor diplomatice și ale oficiilor consulare ale României din diaspora. Cu acordul autorităților din țara respectivă, AEP poate cere acest lucru pentru localitățile sau grupurile de localități unde au înregistrat cel puțin 100 de alegători. După consultări, AEP stabilește sediile secțiilor de votare din străinătate.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI