Italia: Șarpe boa constrictor lung de doi metri găsit în subsolul unei clădiri din Roma

Un șarpe boa constrictor lung de aproximativ doi metri a fost găsit marți, 8 octombrie, la subsolul unei clădiri din Roma, în Italia. Mai exact, șarpele se afla într-o zonă comună a unei clădiri din cartierul Casal Bernocchi.

Reprezentanții Direcției pentru Protecția Mediului au fost chemați în această după-amiază să verifice prezența unei reptile într-o clădire din cartierul roman. Când au ajuns la fața locului, au găsit la subsol un șarpe boa constrictor lung de doi metri. Personalul specializat a reușit să recupereze și să asigure animalul, asigurând transferul acestuia într-o unitate veterinară adecvată.

Sunt efectuate investigații pentru a se stabili de unde venea și cui îi aparținea reptila, care face parte din speciile protejate privind comerțul internațional cu animale pe cale de dispariție.

Șarpe boa constrictor lung de doi metri găsit în subsolul unei clădiri din Roma. Foto: La Repubblica

Boa constrictor este o specie de șarpe carnivor neveninos care trăiește în pădurile tropicale umede, savanele și culturile de trestie de zahăr din America Centrală și de Sud (din nordul Mexicului până în Argentina), dar și în Antilele Mici (Dominica și Sfânta Lucia) și în insulele mici de-a lungul coastelor Mexicului, Americii Centrale și Americii de Sud.

Te-ar mai putea interesa și:

UP SERVICE DESPĂGUBIRI