Italia: Școlile se vor redeschide în luna septembrie, anunțul premierului Giuseppe Conte

Redeschiderea şcolilor din Italia va avea loc în luna septembrie, a anunțat duminică, 26 aprilie, primul ministru italian Giuseppe Conte, care a specificat că o eventuală reluare a cursurilor în timpul verii ar fi pus în pericol sănătatea copiilor”, informează La Repubblica.

Instituţiile de învăţământ italiene au fost închise la începutul lunii martie din cauza epidemiei de COVID-19.

„Şcoala se află în centrul gândurilor noastre şi se va redeschide în septembrie. Toate scenariile pregătite de un comitet de experţi prevăd riscuri ridicate de contagiune în cazul redeschiderii şcolilor înainte (de septembrie). Este în joc sănătatea copiilor noştri”, a declarat Giuseppe Conte într-un interviu publicat de La Repubblica.

Șeful executivului italian a confirmat și faptul că guvernul de la Roma lucrează la un plan de relaxare treptată a restricţiilor şi de redeschidere a activităţilor industriale începând cu data de 4 mai.

Planul, care vizează redeschiderea unei mari părţi a companiilor, mergând de la sectorul manufacturier la construcţii, va fi prezentat „cel mai târziu la începutul săptămânii viitoare”, dar întreprinderile vor trebui să asigure „o respectare riguroasă a protocoalelor de securitate”, precum distanţarea socială şi purtarea măştii.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

Până la această dată, Italia a înregistrat un număr de 195.351 de bolnavi infectați cu noul coronavirus, din care 26.384 au decedat și 63.120 s-au vindecat. Înaintea Italiei se află Statele Unite ale Americii cu 960.896 de cazuri și Spania cu 223.759 de persoane pozitive la Covid-19.

Distribuie acest articol