Italia: A scos ochiul unui om din orbită din cauza unei glume banale. Fost infirmier italian arestat

Un bărbat italian în vârstă de 44 de ani a fost arestat vineri, 16 octombrie 2020, la Pozzuoli (lângă Napoli), după ce a scos, cu degetele, ochiul unui alt bărbat și l-a rănit grav la celălalt ochi. Atacatorul a reacționat în acest mod în urma unei glume banale făcută de victimă, informează AGI (Agenzia Giornalistica Italiana).

„Ti cavo l’uocchie” (îți scot ochii), este o vorbă folosită foarte des în dialectul napolitan pentru a exprima o amenințare, iar un fost infirmier, care a lucrat la spitalul Santa Maria delle Grazie din Pozzuoli unde s-a petrecut totul, a decis să treacă de la vorbe la fapte. Aflându-se în după-amiaza zilei de ieri la secția Urgențe a spitalului menționat mai sus, în așteptare pentru o vizită medicală, fostul infirmier a cerut o țigară unui alt bărbat, în vârstă de 41 de ani.

După ce a primit țigara, bărbatul de 44 de ani s-a îndepărtat, dar după câteva secunde s-a întors din nou la aceeași persoană pentru a cere și un foc. Bărbatul de 41 de ani i-a răspuns, însă, făcând o glumă banală: „Ce mai vrei acum? Nu ai niciodată nimic. Vrei și un plămân?”

Reacția fostului infirmier a fost oribilă: folosindu-se de două degete, pe care le-a înfipt în ochii interlocutorului său, i-a scos acestuia ochiul stâng din orbită și i-a provocat practic o explozie a globului ocular din partea dreaptă. Totul sub privirile îngrozite ale medicilor și pacienților aflați în zonă.

Bărbatul de 41 de ani a fost internat în spital, în stare foarte gravă, dar viața sa nu este în pericol, mai scrie sursa citată. Cu toate acestea, pacientul și-a pierdut complet ochiul stâng, iar în privința salvării ochiului drept medicii se mențin rezervați.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

Agresorul, ale cărui inițiale sunt D.F., a fost pus sub arest cu acuzația de vătămare corporală agravată.

@rotalianul