Italia: Sfârșit de viață disperat pentru doi bătrâni italieni. Un ultim mesaj: „Iertați-mă”

I-a luat viața soției sale în vârstă de 91 de ani după care s-a aruncat în gol, de la balcon. El, un bătrân de 93 de ani, a explicat gestul său în două cuvinte așternute în grabă pe un petec de hârtie: „Iertați-mă!”.

S-a întâmplat în zorii zilei de marți, 27 noiembrie, la ora 6:30, în via Montefiorino, din zona Saragoza a orașului Bologna. Un gest născut din disperare și oboseală, bărbatul a considerat că totul trebuie să ia sfârșit, nu mai putea să aibă grijă de o femeie care probabil nici măcar nu-l mai recunoștea. Nu mai era viață în viețile lor, așa a crezut. Nu mai era nimic care să merite să trăiască nici el și nici soția sa, care era grav bolnavă, țintuită la pat de mai mult timp.

Bătrânul s-a aruncat de la etajul al IV-lea după ce i-a luat viața femeii cu care a împărțit și bune și rele de-a lungul vieții. Alessandro, tânărul care lucrează la barul din fața casei, a chemat poliția. El declară, citat de La Repubblica: „Tocmai am deschis barul în această dimineață când am auzit o bufnitură și l-am văzut la pământ. Ultima oară îl întâlnisem ieri, a trecut pentru o cafea ca în fiecare dimineață.”

Balconul de la care s-a aruncat bătrânul. Foto: La Repubblica

La fața locului s-au prezentat carabinierii și ambulanțele de la 118.