Italia: Simona, românca lovită mortal de un camion în timp ce se deplasa cu bicicleta. Ce declară șoferul camionului

Accidentul de circulație a cărui victimă a fost Simona Roman s-a produs ieri, la ora 12:30, în localitatea italiană Buccinasco, lângă Milano. Simona Roman, în vârstă de 44 de ani, româncă originară din zona Maramureșului, rezidentă la Corsico, a fost lovită de un camion în timp ce se deplasa pe bicicletă. Din păcate, cu toate eforturile medicilor de a o salva, biata femeie s-a stins din viață la spitalul San Carlo din Milano în urma fracturilor multiple și a traumelor foarte grave suferite.

Declarațiile șoferului camionului care a lovit-o sunt în contradictoriu cu cele ale martorilor

Simona, parcurgea via Lorio și tocmai trecuse de intersecția din fața unității de carabinieri. Martorii la accident susțin că femeia română se pregătea să traverseze când a fost lovită de camion. Șoferul acestuia, declară în schimb, că Simona s-a dezechilibrat și a căzut în fața mașinii, el nemaiputând evita accidentul: „A căzut în fața mea, sunt distrus… A pierdut controlul la bicicletă, poate s-a simțit rău, nu știu, poate că geanta pe care o transporta pe bicicletă era prea grea și s-a dezechilibrat – spune șoferul în stare de șoc și înlăcrimat – „eu mergeam drept. Poate pentru a evita o mașină parcată a virat brusc. Dar nu este vina mea, mi-a căzut în fața mașinii.”

„Am văzut deodată că ea a pierdut controlul bicicletei, chiar în fața camionului meu, nu știu, cred că vroia să traverseze dar nu era posibil prin acel loc. Am auzit un zgomot doar când era deja sub roți. O bufnitură puternică, apoi mi-am spus: Doamne, fă ca sub roți să nu fi ajuns ea, să fie doar bicicleta.” Povestea șoferului de pe camionul Iveco pare să dureze o eternitate dar de fapt a durat doar trei secunde de timp. Trei secunde care au pus capăt mult prea devreme și nedrept unui destin.

Acum, polițiștii vor încerca să contureze dinamica exactă a accidentului care a dus la moartea femeii. Șoferul italian, de 42 de ani, se apără și împotriva acuzațiilor unui martor care ar fi văzut femeia pe bicicletă în timp ce încerca să traverseze. Șoferul susține că nu este adevărat, femeia nu vroia să traverseze ci ar fi căzut de pe bicicletă în fața camionului. „Dar să traverseze unde?” se întreabă șoferul. „Strada e doar una, iar în mijloc se află separatorul de trafic. În dreapta erau mașinile parcate. Sunt sigur: a alunecat sau a pierdut controlul asupra ghidonului bicicletei, am văzut că a căzut înainte de a o investi. A fost simplu ghinion, sunt șocat de ceea ce s-a întâmplat.”, relatează Giornale dei Navigli.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI
Distribuie acest articol