Italia: Șofer amendat cu 4.500 de euro. Transporta ilegal pachete cu o remorcă înmatriculată în România

Transporta abuziv mărfuri la nivel internațional, scrie presa italiană despre un șofer care se afla la volanul unui autocar cu numere moldovenești dar care avea o remorcă înmatriculată în România și în care se aflau mai multe pachete cu diverse produse. Șoferul nu avea autorizație de transport marfă și a fost amendat cu sancțiuni care depășesc valoarea de 4.500 de euro. I-a fost suspendat totodată certificatul de înmatriculare și s-a efectuat reținerea administrativă a vehiculului până la plata efectivă a sancțiunilor.

Vineri, 7 decembrie, de-a lungul șoselei S.S.3 bis / E45 de pe raza localității San Giustino, provincia Perugia, o patrulă a poliției rutiere din Città di Castello a decis să procedeze la controlul unui autocar care tracta o remorcă. Agenții au fost imediat alertați de faptul că autocarul respectiv avea numere înregistrate în Republica Moldova, în timp ce remorca avea o plăcuță de înmatriculare românească.

La bordul autocarului se aflau 13 pasageri din Europa de Est, scrie Umbria Notizie, în timp ce în interiorul remorcii erau mai multe pachete cu mărfuri ambalate și marcate numeric.

Polițiștii, suspicioși, au decis să aprofundeze controlul. Agenții au suspectat faptul că mărfurile transportate, nu ar fi constituit proprietatea pasagerilor din autocar și în confirmarea acestui aspect a venit chiar șoferul care a înmânat polițiștilor o listă în care erau marcate numeric adrese și nume de destinație. Acestea nu corespundeau pasagerilor din autocar.

Șofer amendat cu 4.500 de euro. Transporta ilegal pachete cu o remorcă înmatriculată în România. Sursa foto: Umbria Notizie

În temeiul art. 46 din Legea nr. 298/1974, șoferul a fost amendat cu 4.130 de euro pentru transport internațional ilegal de mărfuri fără autorizația necesară. De asemnea, a fost sancționat pentru viteză excesivă și transport neautorizat comun de persoane și mărfuri.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

Totalul amenzilor primite a ajuns la suma de 4.553 Euro, care nu au fost plătiți pe loc, drept urmare s-a efectuat reținerea administrativă a autovehiculului în conformitate cu art. 207 din Codul Rutier italian, până la plata sancțiunilor prevăzute.