Italia: Șofer care ardea de viu, filmat și luat în râs de un tânăr: „Ce faci moșule, ai luat foc?”

Denunțat în Italia un tânăr care a filmat pe șoseaua de centură a Romei un șofer cuprins de flăcări lângă mașina sa, dar nu a oprit pentru a-l ajuta, ci dimpotrivă, a filmat scena și a comentat ironic.

Tânărul, acuzat acum de omisiune de acordare a primului ajutor, a filmat scena, dar în loc să se oprească și să-l ajute pe omul care ardea de viu a comentat ironic: „Ce faci moșule, ai luat foc? Simte ce căldură, mamma mia!”. Șoferul cuprins de flăcări a murit ulterior în urma arsurilor.

Captură de ecran 2023-04-27 114108

S-a întâmplat de data de 6 februarie, dar abia acum autorul videoclipului, publicat apoi pe rețelele de socializare, a fost identificat.

Francesco Sandrelli, în vârstă de 53 de ani, era din Cortona, provincia Arezzo, și era pictor.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

În acea zi de 6 februarie, se afla la Roma, pe șoseaua de centură a capitalei italiene (Grande Raccordo Anulare), când mașina sa a luat foc, cel mai probabil din cauza unui scurtcircuit. Francesco a reușit să oprească pe banda de urgență și să iasă din mașină, dar în loc să fie ajutat, a fost filmat și ridiculizat.

Un tânăr dintr-un autoturism aflat în trecere l-a filmat pe bărbatul care ardea ca o torță umană și a comentat:

„Ce faci moșule, ai luat foc? Simte ce căldură, mamma mia!” Acestea au fost cuvintele rostite în videoclip de autor, care a devenit rapid viral și ulterior a fost eliminat de pe pagina Welcome to Favelas.

Cuvinte care au stârnit o puternică indignare: bărbatul care în acel moment se afla în dificultate, și ar fi trebuit ajutat și salvat, a murit după aproape două luni de agonie în spital, din cauza arsurilor foarte grave pe care le-a suferit.

- Continuarea după publicitate -

Conform La Repubblica, identificarea bărbatului a fost posibilă datorită unui comentariu pe rețelele sociale sub un articol care relata cazul. „Nu era întins la pământ. Să zicem că a fost o situație ciudată. Poate că ar fi putut să facă vreun gest ciudat și să înrăutățească lucrurile. Și apoi erau carabinierii care trebuiau să ajungă, erau în mașini, nu departe de mine”. Ulterior, bărbatul a șters comentariul, dar fusese deja identificat.

Familia lui Francesco Sandrelli cere dreptate, fiind devastată de cele întâmplate. La înmormântare, au cerut în repetate rânduri ca autorul videoclipului să fie identificat și s-au adresat unui avocat pentru ca povestea să nu fie uitată.

Rotalianul - Revista Românului din Italia este și pe WhatsApp. Înscriete-te pe canalul nostru.

@rotalianul
zandra.ro%20