Italia: șofer român arestat, transporta imigranți clandestini ascunși printre marfă

Un șofer român în vârstă de 46 de ani a fost arestat în data de 8 septembrie 2019 în provincia Gorizia acuzat fiind de favorizarea imigrației clandestine.

Potrivit ziarului local Trieste Prima, bărbatul român se afla la volanul unui furgon alb pentru transport marfă, înmatriculat în Polonia, când a fost oprit de polițiștii de frontieră din Gorizia pe autostrada A34, în apropierea fostului Punct de Trecere a Frontierei cu Slovenia, Sant’Andrea. În timpul verificării actelor însă agenții de poliție au auzit un zgomot ciudat, ca și cum o persoană ar fi tușit, provenind din interiorul furgonului încărcat cu marfă.

Șoferul român a fost rugat așadar să-i însoțească pe polițiști la sediul Poliției de Frontieră din zonă și a fost cerută și intervenția pompierilor pentru a verifica cu grijă posibila prezență a unor persoane în interiorul furgonului. În urma verificării detaliate, șapte tineri cu vârste cuprinse între 20 și 30 de ani, cinci bărbați și două femei originari cu toții din Sri Lanka, au fost găsiți ascunși printre marfă. Starea lor de sănătate era la limita pericolului și au cerut cu toții azil politic în Italia.

Șoferul român în schimb a fost pus sub arest pentru favorizarea imigrației clandestine și condus la penitenciarul din Gorizia.

@rotalianul