Italia: șofer român de TIR arestat după ce a fost găsit cu droguri în valoare de un milion de euro ascunse printre marfa transportată

Un șofer român de TIR a fost arestat zilele trecute în urma unui control efectuat de către militarii de la Comandamentul Provincial al Gărzii de Finanțe din Roma și funcționarii de la Agenția Vămilor din Civitavecchia, control care a dus la descoperirea a circa 42 de kilograme de droguri ascunse în încărcătura cu fructe și legume pe care o transporta bărbatul român.

TIR-ul provenea din Barcelona, Spania, și a ajuns în Italia, la Civitavecchia, cu vaporul iar documentele mărfurilor transportate de acesta au trezit suspiciuni la un prim control deoarece greutatea era de numai o treime din ceea ce era scris pe documente. În plus, valoare mărfurilor transportate de acesta nu justifica prețurile înalte plătite pentru transportul cu vaporul și nici măcar pentru închirierea TIR-ului.

Cutiile cu droguri ascunse în interiorul remorcii

După ulterioare verificări, autoritățile au decis să descarce marfa din TIR pentru un control amănunțit, ceea ce a dus la descoperirea a 27 de kilograme de marijuana și 15 kilograme de hașis ascunse în cutii, pe paleți cu ceapă, scrie ziarul Roma Today, care a publicat și un video aici cu operațiunea executată de autoritățile italiane..

După analizarea drogurilor și ulterioare investigații făcute de Garda de Finanțe s-a descoperit că urmau să fie vândute pe piața italiană pentru un total de 1 milion de euro.

Șoferul român arestat de agenții de la Garda de Finanțe din Italia

Șoferul român a fost pus sub arest la ordinul procuraturii din Civitavecchia și a fost închis în penitenciarul Borgata Aurelia din aceeași localitate.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI