Italia: Șofer român de TIR ars de viu în cabină după ce a tamponat o cisternă care transporta heliu

Un dramatic accident petrecut în această dimineață de miercuri, 27 aprilie 2022, pe autostrada A7 din Italia, în dreptul localității Tortona din provincia Alessandria (Piemonte) a dus la moartea unui șofer român de TIR.

Imagine de la locul accidentului. Foto: repubblica.it

Victima se numea Cristian Ivan și avea 50 de ani, relatează Genova Today. Șoferul român lasă în urma sa o soție îndurerată, în vârstă de 31 de ani, precum și o fetiță de numai un an jumate și alți doi copii dintr-o relație precedentă.

Cristian Ivan, șoferul român mort în accidentul de miercuri, 27 aprilie 2022, petrecut în dreptul localității Tortona din Piemonte. Foto: GenovaToday.it

Potrivit primelor informații relatate de presa locală, conaționalul nostru a murit după ce automarfarul pe care-l conducea și cu care transporta legume s-a izbit de spatele unei cisterne pline cu heliu lichid, care circula în fața sa.

Tragedia s-a petrecut în jurul orei 10:30, precizează sursa citată, iar imediat după impact, cabina TIR-ului condus de șoferul român a fost cuprinsă de flăcări, iar bărbatul de 50 de ani a decedat pe loc.

Mijloacele de transport implicate în dramaticul accident. Foto: repubblica.it

Flăcările au încălzit și cisterna care transporta heliu, dar intervenția promptă a pompierilor la fața locului a dus la evitarea unei situații mult mai dramatice, ce risca să se producă dacă cisterna exploda.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

Coada lungă formată în scurt timp pe autostrada A7 Milano-Genova a dus apoi la provocarea unui alt accident, cu mai multe autoturisme implicate, la câteva minute distanță de locul accidentului inițial, informează publicația Cronaca Oggi.

În urma celui de-al doilea accident, un bărbat italian a rămas rănit și a fost transportat de urgență la spital.

Cristian Ivan trăia în Italia de circa 30 de ani, mai precizează sursa citată, și era foarte apreciat de toți cei care-l cunoșteau.

- Continuarea după publicitate -

„Eram ca o familie, angajații noștri sunt mai presus de toate celelalte persoane pentru noi, nu sunt numere”, a declarat Loredana De Pascale, proprietara firmei de transport pentru care șoferul român lucra.

„Ivan era o persoană minunată, un foarte bun muncitor”, a mai adăugat De Pascale. „Nu este posibil să mori așa. Trebuie să mă duc la săraca fată (soția victimei – n.r.), trebuie să-i spun unde este Ivan”, a mai spus femeia italiană.

Rotalianul - Revista Românului din Italia este și pe WhatsApp. Înscriete-te pe canalul nostru.

@rotalianul
zandra.ro%20