Italia: șofer român de TIR conducea în zig-zag pe autostradă. Avea o alcoolemie de 7 ori peste limita legală

Un șofer român în vârstă de 38 de ani a fost oprit de poliția rutieră din Novara în cursul zilei de marți, 13 august 2019, după ce a fost observat conducând un TIR în mod haotic pe autostrada A4 din Italia. În urma testului de alcoolemie făcut de agenți asupra șoferului, a reieșit că acesta depășea limita legală de alcool în sânge de peste șapte ori.

Potrivit Novara Today, atunci când a fost oprit de polițiștii italieni, de la șoferul român se simțea un miros puternic de alcool, iar când a coborât din cabina TIR-ului se legăna și cu greu reușea să se țină pe picioare. În urma verificărilor cu etilotestul a rezultat că bărbatul avea o alcoolemie de 3,61 g/l în sânge, care este de șapte ori mai mare decât limita legală permisă în Italia.

Mai mult, în timp ce agenții de poliție făceau ulterioare verificări și scriau procesul verbal, șoferul român continua să bea bere fără nicio reținere și insista să se ducă la barul din zona de serviciu pentru a mai cumpăra alte băuturi alcoolice. Bărbatul român riscă acum să primească o amendă între 2.000 și 9.000 de euro, precum și până la 18 luni de închisoare, pe lângă sechestrarea TIR-ului și revocarea permisului de conducere.