Italia: Un șofer român de TIR s-a trezit cu 4 imigranți clandestini ascunși printre marfă

Patru imigranți clandestini au fost arestați în Italia și vor fi repatriați în țările de origine după ce au reușit să pătrundă ilegal în această țară ascunzându-se într-un TIR condus de șofer român. Conaționalul nostru s-a trezit cu ei ascunși printre marfă în cursul zilei de marți, 3 noiembrie 2020, după ce a auzit niște zgomote provenind din semiremorcă.

Potrivit publicației italiene Il Giorno, era aproape ora amiezii din ziua de marți când șoferul român, care circula cu TIR-ul pe strada provincială Serenissima din provincia Cremona, a început să audă niște bătăi în pereții semiremorcii sale. A decis atunci să oprească imediat automarfarul și să verifice de unde provin aceste zgomote.

Abia a apucat să deschidă obloanele când patru persoane, fiecare cu câte un rucsac în spate, au coborât în viteză și au luat-o la fugă pe câmpuri. Rămas puțin bulversat de scena pe care a văzut-o, șoferul român s-a blocat pe moment, dar și-a revenit apoi repede și a sunat imediat la carabinieri.

În circa trei minute au sosit la fața locului carabinierii din localitatea Romanengo, conduși de comandantul Andrea Guarino, și au început să-i caute pe cei patru pasageri clandestini din TIR-ul șoferului român. La numai câteva sute de metri de locul unde conaționalul nostru a parcat mijlocul de transport, sub un pod, militarii i-au găsit pe cei patru imigranți, speriați, care nu știau în ce direcție să mai fugă.

Carabinierii i-au pus apoi sub arest și i-au dus la unitatea din Crema unde au încercat să-i identifice, dar aceștia nu aveau niciun document asupra lor și nu vorbeau nicio limbă cunoscută de militari. Au reușit însă să afle că aceștia proveneau din Afghanistan și au chemat astfel un traducător prin intermediul căruia anchetatorii au aflat că imigranții au urcat în semiremorca șoferului român în urmă cu o noapte când acesta se afla în Slovenia și se odihnea într-o parcare.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

Potrivit sursei citate, pasagerii clandestini au distrus, de-a lungul drumului, marfa pe care o transporta conaționalul nostru, fiind vorba de niște fibre optice, iar șoferul român a fost nevoit să se întoarcă în țară fără a mai efectua livrarea.