Italia: Un șofer român de TIR a salvat viața unui alt șofer de origine bielorusă înjunghiat de un coleg

Agresiunea a avut loc în zona de servicii „San Zenone al Lambro” de pe autostrada A1, provincia Milano, unde doi șoferi de TIR de origine bielorusă s-au certat la cuțite, la propriu. Unul dintre ei a luat un cuțit din cabina automarfarului și l-a înjunghiat în spate pe conaționalul lui, dar intervenția unui șofer român curajos l-a împiedicat pe agresor să-l lovească de mai multe ori pe colegul său..

S-a întâmplat în jurul orei 18:00 de sâmbătă, 19 octombrie 2019, când cei doi bieloruși, care lucrează ca șoferi pentru aceeași firmă de transport, au parcat TIR-urile pe care le conduceau în zona de serviciu menționată mai sus pentru a lua o pauză. Cei doi au ajuns apoi să se certe din motive necunoscute încă, iar în scurt timp cearta a degenerat în bătaie, având loc astfel un schimb de lovituri cu pumnii și picioarele între ei.

Într-un exces de furie, unul dintre șoferii bieloruși, în vârstă de 33 de ani, s-a urcat în cabina TIR-ului său și a scos un cuțit cu care l-a înjunghiat apoi în spate pe celălalt șofer bielorus. Potrivit ziarului local 7 Giorni, un al treilea șofer a intervenit în acel moment, un bărbat de cetățenie română, care cu o lovitură de picior l-a dezarmat pe bielorusul de 33 de ani de cuțit, împiedicându-l să-și mai înjunghie victima în continuare.

Agresorul a fost arestat apoi de agenții de la Poliția Rutieră din San Donato, în timp ce bărbatul rănit a fost transportat la spitalul Niguarda unde medicii au constatat că viața sa nu este în pericol în urma rănii provocată de cuțit. Potrivit aceleiași surse, șoferul de 33 de ani arestat avea o alcoolemie în sânge care depășea cu mult limita legală.

Distribuie acest articol