Italia: Șofer român de TIR trimis în judecată după ce un italian s-a izbit de remorca sa și a murit

Un șofer român de TIR în vârstă de 47 de ani a fost trimis în judecată marți, 1 octombrie 2019, cu acuzația de omor stradal, după ce un cetățean italian în vârstă de 52 de ani, Alessandro Ardini, s-a izbit cu scuterul de remorca autoarticulatului condus de conaționalul nostru și a decedat.

Alessandro Ardini, 52 de ani, decedat după ce s-a lovit cu scuterul de remorca TIR-ului. Sursa foto: Corriere Romagna

Tragedia a avut loc în localitatea Coriano, din provincia Rimini, în data de 21 iulie 2016. Șoferul român, care conducea pe timp de noapte și era copleșit de oboseală, a decis să parcheze TIR-ul pe marginea străzii Cesare Pavese din fracțiunea Cerasolo a localității, convins fiind că nu este o stradă prea circulată. Românul nostru s-a suit apoi în remorca TIR-ului și s-a culcat lângă saltele pe care trebuia să le livreze a doua zi.

Din păcate, în cursul dimineții următoare, un scuter condus de Ardini, care se deplasa înspre locul de muncă, s-a lovit puternic de remorca autoarticulatului parcat pe marginea străzii. Impactul i-a fost fatal italianului și i-a provocat decesul pe loc.

Scuterul condus de Ardini și TIR-ul condus de șoferul român. Sursa foto: Corriere Romagna

Acum, fiica lui Ardini, o tânără în vârstă de 27 de ani, care nu a primit nicio despăgubire până la această dată, cere să se facă dreptate. Ajutată fiind de avocatul Pierino Buda, fiica victimei a cerut ca șoferul român să fie trimis în judecată, fiind somată totodată și societatea de asigurări unde era asigurat TIR-ul.

Marți, 1 octombrie 2019, judecătorul de la Tribunalul din Rimini care se ocupă de caz a acceptat cererea, iar conaționalul nostru va fi judecat pentru omor stradal (infracțiune introdusă în Codul Penal italian în 2016). Șoferul român este acuzat așadar că a provocat accidentul parcând TIR-ul într-o zonă nepermisă, cum au constatat polițiștii de la Poliția Municipală din Coriano.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

Rotalianul - Revista Românului din Italia este și pe WhatsApp. Înscriete-te pe canalul nostru.

@rotalianul
zandra.ro%20