Italia: șofer român înjunghiat de un șofer italian în urma unui accident banal

Un șofer român din Italia, rezident în localitatea Varedo, provincia Monza e della Brianza, a fost înjunghiat în plină stradă, în după-amiaza zilei de miercuri, 9 mai, de către un alt șofer, un bărbat italian de 56 de ani, originar din Como dar rezident în Calabria.

Potrivit ziarului local MB News, conaționalul nostru, un bărbat în vârstă de 38 de ani și care se afla la volanul unei furgonete, a fost implicat într-un banal accident pe superstrada Milano-Meda, în dreptul localității Binzago, accident în care a fost implicat și un TIR condus de bărbatul italian de 56 de ani.

Cei doi au tras pe dreapta dar discuția între ei a degenerat în câteva clipe într-una violentă, iar șoferul italian a scos imediat un cuțit și l-a atacat pe cel român, provocându-i o rană la pectoralul stâng.

Spre norocul conaționalului nostru, care risca să fie ucis, chiar în acea clipă trecea prin zonă o patrulă a Gărzii de Finanțe din localitatea Seveso care l-a văzut pe șoferul italian cu cuțitul în mână și a intervenit imediat.

Agenții au reușit cu greu să-l dezarmeze pe atacator, după care au oferit primul ajutor bărbatului român rănit cu cuțitul. La fața locului a venit apoi o ambulanță care l-a transportat pe șoferul român la spitalul din localitatea Desio, unde medicii au constat că va avea nevoie de 10 zile de concediu medical pentru a se vindeca.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

Între timp, șoferul italian a fost arestat și după ce a apărut în fața unui judecător, în dimineața zilei de ieri, 10 mai, acesta a fost eliberat cu interdicția de a părăsi localitatea de domiciliu până la următoarea audiență, care a fost stabilită pentru data de 14 iunie. Bărbatul italian mai are antecedente penale pentru violență și rezistență în fața unui ofițer public, mai relatează sursa citată.