Italia: Un șofer român a murit în accidentul dintre un tren și un TIR staționat pe calea ferată

Un şofer român a murit în accidentul de tren din Italia, unde un TIR a fost surprins pe calea ferată la Caluso, între Torino și Ivrea, informează Quotidiano Canavese. O garnitură de călători a lovit în plin un camion staționat pe liniile de cale ferată, relatam într-un articol precedent.

Și-au pierdut viața conducătorul trenului, Roberto Madau, în vârstă de 61 de ani iar a doua victimă mortală a impactului este un şofer român, Ştefan Aureliana, de 64 de ani, rezident în Busto Arsizio, care conducea maşina Fiat Doblo ce deschidea drumul transportului agabaritic. Din primele informaţii se pare că românul a ignorat semnalele acustice şi luminoase de la trecerea de nivel. Din primele cercetări, autoritățile italiene exclud o funcționare defectuoasă a mecanismului care reglează barierele pasajului la nivel.

Martorii povestesc că el conducea antemergătorul transportului agabaritic şi a trecut de calea ferată, moment în care s-au aprins semnalele luminoase. Românul s-a dat jos din maşina pe care o conducea şi a mers pe linii, pentru a ridica bariera, TIR-ul fiind în plină traversare. Acolo l-a surprins garnitura de tren.

Un român și un italian și-au pierdut viața într-un accident feroviar din Italia. Un tren a deraiat după ce s-a ciocnit cu un camion staționat pe calea ferată

Alte 20 de persoane sunt rănite, trei dintre ele în stare gravă.

Pe același subiect:

UP SERVICE DESPĂGUBIRI