Italia: șofer român rănit după ce a intrat cu TIR-ul într-o autocisternă care transporta acid sulfuric

Accidentul a avut loc pe autostrada A4, între localitățile Rho și Milano, la nivelul zonei de serviciu din Rho și la mică distanță de bariera de la Ghisolfa. Acolo, un șofer român a riscat să-și piardă viața după ce a intrat cu TIR-ul într-o autocisternă care transporta acid sulfuric.

În urma impactului, care a avut loc în această dimineață de miercuri, 14 martie 2018, cabina TIR-ului a fost distrusă complet, scrie ziarul Corriere Della Sera. Conaționalul nostru, aflat la volanul autoarticulatului care se îndrepta spre Milano, s-a salvat reușind să vireze în ultimul moment spre stânga, altfel impactul ar fi fost fatal pentru acesta.

Autocisterna a fost afectată și ea, ceea ce a provocat o vărsare de acid sulfuric pe asfalt iar zona de serviciu a fost închisă. Cauciucurile mașinilor care se aflau în trecere pe acolo se pare că au fost afectate și ele din cauza acidului sulfuric vărsat pe stradă, existând astfel riscul de a se produce alte ulterioare accidente.

Șoferul român, G.C.T., în vârstă de 30 de ani și care lucrează pentru o societate din Verona, a fost transportat la spital. Din fericire, starea de sănătate a conaționalului nostru nu este gravă iar șoferul autocisternei a scăpat fără nicio rană.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

Poliția Rutieră din Novara Est investighează acum pentru a afla ce anume a dus la provocarea accidentului iar din primele relatări reiese că ar fi fost provocat de un moment de neatenție al șoferului român. Autocisterna se pare că frânat din cauza traficului intens iar șoferul TIR-ului a observat acest lucru prea târziu pentru a putea evita impactul.

Traficul de pe A4  a fost afectat pe o distanță de câțiva kilometri dar circulația a rămas deschisă pe ambele benzi până la ora 13.00, când autostrada a fost închisă pentru a permite curățirea asfaltului, mașinile care circulau în direcția Milano fiind obligate să iasă la ieșirea Marcallo-Mesero.

Distribuie acest articol