Șofer român sancționat în Italia, circula cu mașina înmatriculată în România și cu 50 de litri de motorină în portbagaj

Un șofer român a fost aspru sancționat de autoritățile italiene în portul din Ravenna, după ce s-a descoperit că deși era rezident în Italia de mai mult timp, circula cu mașina înmatriculată în România. În portbagajul autoturismului său au fost găsite mai multe bidoane cu motorină. Cetățeanul român a fost amendat și denunțat pentru neplata accizelor la combustibilUL deținut în mod ilegal, informează Ravenna Notizie.

În momentul când agenții de la Garda de Finanțe italiană i-au făcut semn să oprească, șoferul român a schimbat direcția de mers a autovehiculului său, încercând să scape de controlul autorităților. Oprit în cele din urmă de agenți, bărbatul, care este de mai mulți ani rezident la Ravenna, a primit o amendă de 500 de euro și sechestru pe autoturism pentru că circula cu mașina înmatriculată în România, încălcând astfel noile norme ale Codului rutier italian.

După o scurtă percheziție a portbagajului, inspectorii italieni au găsit ascunse în interiorul unor saci 5 bidoane cu motorină de 10 litri fiecare. Șoferul nu a fost în măsură să dovedească proveniența combustibilului, prin urmare, a fost denunțat către Agenția Vamală și a Monopolurilor din Ravenna pentru neplata accizelor la combustibilul deținut în mod ilegal. Sancțiunea în cazul acestei abateri este plata de zece ori mai mare a valorii taxelor legale. Combustibilul a fost confiscat.