Italia: șofer român și proprietarul TIR-ului pe care-l conducea denunțați, circulau cu revizia falsă

Un șofer român de 23 de ani aflat la volanul uni TIR, precum și proprietarul autoarticulatului, un cetățean român și el, dar cu vârsta de 32 de ani, au fost denunțați de carabinieri după ce au fost descoperiți circulând pe teritoriul italian cu un certificat de revizie fals.

TIR-ul, care este înmatriculat în România, a fost oprit de carabinieri în localitatea Colle di Val D’Elsa din provincia Siena, în seara zilei de ieri, 19 martie 2019, pentru un control de rutină și celor doi români li s-a cerut să prezinte astfel documentele autoarticulatului. După un control amănunțit în baza de date a Registrului Auto Român, carabinierii au descoperit că certificatul de revizie tehnică era fals, datele prezente pe certificat pentru revizia din anii 2017 și 2018 fiind necorespunzătoare cu cele prezente pe site-ul instituției române, relatează Radio Siena.

Cei doi români au fost denunțați așadar în stare de libertate și li s-a aplicat o amendă consistentă, iar certificatul de înmatriculare al TIR-ului a fost reținut de carabinieri. Transportatorul, mai precizează sursa citată, opera în activități de import/export între Italia și România.

@rotalianul