Italia, șoferi români care transportau pachete ilegal și alimente vândute într-o parcare pentru autocare. Amenzi de 8000 de euro

Comercianți ilegali care vindeau produse alimentare aduse din România și Republica Moldova în parcarea pentru autobuze din cartierul Vallette al orașului Torino, precum și șoferi de autocar și microbuz care au fost prinși că transportau pachete în mod ilegal, au fost sancționați de autoritățile italiene cu amenzi în valoare totală de peste 8.000 de euro, informează Torino Today.

La un control inopinat, în scopul combaterii transportului internațional ilegal de mărfuri și persoane, polițiștii italieni au găsit în parcarea de autobuze de pe Corso Ferrara o tarabă abuzivă pe care erau expuse produse alimentare fabricate în România și Republica Moldova, cum ar pateuri, biscuiți, covrigei, turtă dulce, cozonaci, rulade, napolitane, precum și băuturi răcoritoare.

Alimente românești vândute ilegal în Italia într-o parcare pentru microbuze și autocare. Foto: Torino Today

O cantitate totală de 65 kg de produse, toate vândute în mod ilegal. A fost întocmit un proces verbal, iar persoana din spatele tarabei a fost amendată cu 5000 de euro. Produsele alimentare au fost confiscate și distruse ulterior.

Agenții de la „Reparto Sicurezza Stradale Integrata”, împreună cu colegii de la Poliția Locală au controlat și unele vehicule. Astfel au constatat unele încălcări legale și au dispus sancțiuni precum:

1.300 de euro de fiecare pentru șoferii a două autobuze care transportau pachete destinate persoanelor care nu se aflau pe lista de pasageri și alte amenzi pentru lipsa unui contract de închiriere a vehiculului, pentru lipsa discurilor de pe spatele autobuzului cu indicarea limitelor de viteză și pentru prezența unei crăpături pe un parbriz.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

Șoferii au plătit amenzile pe loc.

Distribuie acest articol