Italia: Șoferiță româncă, amendă de 868 de euro și sechestru pe mașină. Și-a cumpărat asigurarea auto pe internet, dar era falsă

O tânără română în vârstă de 23 de ani a rămas profund surprinsă când, la un control al poliției rutiere italiene din Florența a aflat cu stupoare că asigurarea sa la mașină este falsă, relatează La Nazione. Femeia a prezentat agenților dovada de plată a asigurării pe care a obținut-o online, dar, în schimb, a fost constrânsă să plătească alți 800 de euro amendă pentru că documentul era un fals.

Tânăra a fost oprită în ultimele zile de polițiști pentru o verificare de rutină în via Valdinievole. Agenții au descoperit imediat că mașina marca Matiz a româncei nu era asigurată, cu toate că șoferița româncă le-a arătat imediat o chitanță în valoare de 390 de euro și le-a explicat că întocmise polița de asigurare pe internet, iar plata o efectuase online. În realitate, folosind aparatura din dotare, polițiștii italieni au constatat că mașina nu avea asigurare din luna noiembrie a anului 2018. Prin urmare, tânăra a primit o amendă de 868 de euro, sechestru pe mașină și 5 puncte tăiate de pe carnetul de conducere.

Luni, 18 februarie, femeia a depus un denunț pentru fraudă și fals în documente împotriva autorilor necunoscuți.

Polițiștii au reținut polița de asigurare falsă și în urma cercetărilor au descoperit că banii au ajuns pe un card de credit reîncărcabil. Autoritățile trag un semnal de alarmă și reamintesc că este întotdeauna important să se verifice cu atenție site-urile care oferă polițe de asigurare avantajoase și să nu se recurgă niciodată la plăți pe carduri reîncărcabile, deoarece sunt des folosite în escrocherii online.