Italia: Șomer român lăudat de presa locală după ce a curățat un pasaj subteran mizerabil. „Nu a fost niciodată atât curat”

Localnicii din Brindisi îl știu de „Giovanni”, dar el este un cetățean român de numai 25 de ani care nu are un loc de muncă, în curând va deveni tată, iar pentru a câștiga un ban cu demnitate a decis să-și pună serviciile în folosul acestui oraș italian în apropierea căruia locuiește și el. Mai exact, tânărul nostru conațional a curățat, și menține curat zi după zi, un pasaj subteran din localitate care până acum câteva zile era plin de excremente și urină și prin care cu greu puteai să treci fără să ți se întoarcă stomacul pe dos.

Giovanni a ajuns în atenția presei locale după ce sute de locuitori din Brindisi, care trec zilnic prin pasajul subteran situat pe via Appia, au observat o schimbare de la o zi la alta în acel tunel. Obișnuiți să își țină respirația ori de câte ori intrau în pasajul respectiv din cauza mirosului insuportabil de excremente și urină, localnicilor nu le venea să creadă când, într-o zi, au descoperit că este totul curat.

Meritul nu era, însă, al autorităților locale sau al vreunei asociații de voluntari, așa cum mulți ar putea gândi la o primă impresie, ci al unui tânăr cetățean român care urmează să devină tată și care, scrie Brindisi Report, vrea să rămână anonim de teamă că autoritățile îl vor fugări de acolo. Înarmat cu un mop, o găleată, un faraș și o mătură, românul nostru se prezintă în fiecare dimineață acolo pentru a face curățenie în pasaj, stă până la prânz, apoi revine după o oră și face același lucru și în cursul după-amiezii.

„Armele” cu care luptă conaționalul nostru pentru a-și întreține familia. Foto: BrindisiReport.it

„Cer o ofertă, dar păstrez totul curat”, a scris tânărul român pe niște cartoane agățate la intrarea în pasajul subteran, în speranța că se vor găsi oameni care să-l ajute cu ceva mărunțiș pentru ca el și soția lui însărcinată să poată trece cu bine de la o zi la alta.

Cartonul agățat de tânărul român la intrarea în pasajul subteran. Foto: BrindisiReport.it

„Mirosul de excremente și de urină era insuportabil, dar de câteva zile încoace putem trece prin vechiul pasaj subteran din via Appia fără să strâmbăm din nas. Asta datorită unui șomer român de 25 de ani, domiciliat într-o localitate din provincie, care curăță tunelul de la un capăt la altul. Sutele de locuitori din Brindisi care trec zilnic prin pasaj pentru a ajunge în centru apreciază mult această inițiativă și o recompensează prin donații”, scrie ziarul local.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI