Italia: Supranumită „Badanta Diabolică”, Cleopatra Valentina Vasile a fost condamnată la peste 3 ani de închisoare

O româncă în vârstă de 46 de ani, pe nume Cleopatra Valentina Vasile, a fost condamnată miercuri, 15 iulie, la peste 3 ani de închisoare, acuzată fiind de șantaj în dauna unui pensionar italian din Verona pe care l-a „agățat” pe un site de matrimoniale.

Potrivit ziarului Oggi Notizie, care a publicat și fotografia femeii românce, aceasta a fost poreclită „Badanta Diabolică” după ce a fost arestată de carabinieri deoarece a profitat de singurătatea unui bătrân de 88 de ani pentru a obține beneficii financiare. Mai exact, femeia se pare că a întreținut raporturi intime cu pensionarul italian, făcându-i acestuia mai multe fotografii în ipostaze indecente.

Imediat după aceea, scrie și ziarul Il Gazzettino, femeia s-a folosit de acele imagini pentru a-l amenința pe bătrân că le va publica pe internet dacă nu-i dă suma de 300 de euro. Pensionarul s-a conformat și a plătit, dar după câteva zile femeia română l-a contactat din nou și i-a cerut alți 300 de euro, spunându-i că a publicat deja fotografiile pe internet și trebuie să plătească pentru a le elimina. Bătrânul se pare că a plătit din nou.

Au mai trecut câteva zile și femeia l-a șantajat din nou pe bătrân, cerându-i 650 de euro de această dată, bani pe care urma să-i dea femeii personal întâlnindu-se cu ea la gara Porta Nuova din Verona. Pensionarul s-a dus însă la întâlnire cu carabinierii care au așteptat ascunși ca femeia română să ia banii, apoi au intervenit și au arestat-o.

Anchetatorii au descoperit atunci că Cleopatra Valentina Vasile a mai fost denunțată și în trecut de un inginer din Genova pentru care a lucrat ca badantă. Cei doi se pare că au avut o discuție aprinsă în cadrul căreia femeia era acuzată că ar fi luat de la inginer o sumă mare de bani prin înșelăciune, iar aceasta l-a mușcat pe angajatorul ei de mână de mai multe ori.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

În cursul zilei de ieri, „badanta diabolică” a fost condamnată la 3 ani și 4 luni de închisoare pentru șantajul aplicat pensionarului de 88 de ani, judecătorul Laura Donati obligând-o de asemenea să plătească și o amendă de 800 de euro. Procuratura, prin intermediul procurorului Susanna Balasini, ceruse inițial ca românca să fie condamnată la 5 ani de închisoare.

Între timp, bătrânul șantajat a decedat, mai precizează presa locală.