Italia: Tamponează mașina unor români, rănind grav copilul lor de 1 an, apoi fug. Doi italieni găsiți și denunțați după 3 săptămâni

Un antreprenor italian, în vârstă de 60 de ani, a fost denunțat de către Poliția Rutieră din localitatea Fano pentru că a fugit de la locul accidentului și nu a oferit primul ajutor unei familii de români, în urma unui accident provocat chiar de el însuși. Alături de el, în mașina sa, se afla un alt cetățean italian în vârstă de 70 de ani, care a fost denunțat și el pentru complicitate.

Accidentul a avut loc în data de 17 octombrie 2018 pe autostrada A14 și au fost implicate un automobil Audi și un Volkswagen Passat, în cel din urmă aflându-se trei cetățeni români, soț și soție, cu copilul lor de numai 1 an. În urma unui tamponament cu automobilul Audi, mașina conaționalilor noștri s-a lovit de parapet iar impactul a aruncat-o din nou în mijlocul străzii, pe sens invers. Copilul celor doi români a fost aruncat prin luneta posterioară din cauza impactului și a căzut pe asfalt, fiind rănit grav, relatează ziarul Il Resto Del Carlino.

Acest fapt nu i-a impresionat deloc, totuși, pe cei doi italieni care se aflau în celălalt autovehicul, aceștia fugind de la fața locului fără a oferi nici măcar cel mai mic ajutor copilului român. Automobilul în care se aflau cetățenii italieni a ieșit de pe autostrada A14 la câteva minute după accident, pe la ieșirea spre Pesaro și și-a continuat drumul pe Strada Statală 16.

După trei săptămâni de la accident, atât șoferul automobilului Audi cât și pasagerul care se afla alături de el au fost identificați cu ajutorul imaginilor preluate de la camerele de supraveghere instalate pe Strada Statală 16, în dreptul localității Cattabrighe, direcția Nord. Șoferul italian a recunoscut implicarea sa în accident și a fost denunțat de către autoritățile italiene pentru fugă de la locul accidentului și pentru că nu a oferit primul ajutor copilului român și părinților săi, fiindu-i suspendat în același timp și permisul de conducere pe o perioadă între 18 luni și 5 ani dar și scăderea a 10 puncte.

Polițiștii l-au denunțat totodată pentru complicitate și pe cetățeanul italian de 70 de ani care se afla în automobilul Audi ca pasager, mai precizează sursa citată.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI
Distribuie acest articol