Italia: tânăr român aruncă o piatră în geamul trenului, condamnat la 9 luni de închisoare

A fost prins fără bilet și controlorul l-a dat jos din tren la prima gară în care a oprit, iar dacă și-ar fi văzut de treabă, totul s-ar fi terminat cu bine. În schimb, a decis să arunce cu o piatră în geamul locomotivei, pe care l-a spart, iar pentru asta a fost condamnat la 9 luni de închisoare și i s-a cerut să plătească 3.000 de euro despăgubiri.

Este vorba despre un tânăr român din Italia, în vârstă de 23 de ani, cu inițialele V.B.C., relatează ziarul Il Giorno. Acesta circula cu trenul, în data de 4 noiembrie 2016, pe ruta Sondrio-Lecco și când controlorul i-a cerut să prezinte biletul, s-a iscat o ceartă între cei doi. Văzând că tânărul român nu are bilet, controlorul a decis astfel să-l dea jos din tren la prima oprire, în gara din localitatea Bellano, provincia Lecco.

Totul ar fi fost bine și astăzi bărbatul român ar fi fost în libertate, dacă nu ar fi decis imediat să se ducă în fața trenului și să arunce cu o piatră în geamul de la locomotivă. Personalul angajat de pe tren a chemat atunci carabinierii, iar trenul a fost oprit pentru verificările de rigoare. În scurt timp, tânărul a fost găsit și identificat, fiind denunțat apoi pentru întreruperea unui serviciu public, provocarea de daune materiale și pentru vandalism, fiind acuzat că a deteriorat, scriind pe ele, câteva bănci de pe malul unui lac.

Românul a ajuns astfel la proces, faptele au fost verificate, iar procuratura a cerut judecătorului să-i fie aplicată tânărului o pedeapsă de 8 luni cu închisoarea și o amendă, în timp ce avocatul apărării a cerut să fie achitat sau să i se dea pedeapsa minimă. Judecătorul Martina Beggio însă a decis ieri, 16 aprilie 2019, să-l condamne pe tânărul român la 9 luni de închisoare și l-a obligat pe acesta să plătească 3.000 de euro despăgubiri companiei Trenord. A fost achitat în schimb pentru acuzațiile de vandalism asupra băncilor de pe malul lacului, din lipsă de probe.

@rotalianul