Italia: român de 20 de ani agresat și jefuit de un grup de tineri imigranți într-un parc

Un român în vârstă de 20 de ani, care locuiește în localitatea italiană Padova de mai bine de șase ani, a fost agresat, jefuit și apoi șantajat în seara zilei de vineri, 23 august 2019, de un grup de patru persoane în timp ce se întorcea spre casă.

Era ora 20:30 când conaționalul nostru, care traversa parcul Iris din localitate pentru a ajunge acasă, a fost înconjurat din senin de trei băieți și o fată care aveau o singură intenție: să-l jefuiască. Cel care părea a fi liderul grupului, un bărbat în vârstă de 24 de ani și originar din Ecuador, poreclit „El Loco”, n-a stat prea mult pe gânduri și l-a lovit pe românul nostru cu pumnul în stomac, în timp ce ceilalți doi băieți care erau cu el au început să lovească și ei victima pe la spate. Între timp, fata care făcea parte și ea din grupul agresorilor și care are doar 16 ani, i-a furat tânărului român o tabletă pentru ca mai apoi cei patru infractori să-l șantajeze pe conaționalul nostru pentru a o avea înapoi.

„Dacă vrei tableta înapoi, întoarce-te aici mâine seară cu 50 de euro”, i-a spus El Loco victimei în timp ce se îndepărtau cu toții, cu tot cu dispozitiv, relatează Padova Oggi.

În ciuda faptului că îi era frică să denunțe furtul, băiatul român își ia inima în dinți și merge la carabinieri a doua zi, sâmbătă dimineața, unde povestește ceea ce i s-a întâmplat cu o seară înainte. Carabinierii au organizat un flagrant și i-au cerut românului nostru să meargă în acea seară din nou în parc pentru a se vedea cu cei patru infractori, doar că alături de el aveau să fie și șase carabinieri sub acoperire.

Când s-a făcut seară, cei trei tineri bărbați și fata de 16 ani au apărut la locul stabilit și adolescenta i-a arătat românului tableta, în timp ce unul dintre băieți, un tânăr african din Republica Sudan, i-a cerut să le dea banii. În acel moment și-au făcut apariția carabinierii și au reușit să-i aresteze pe doi dintre infractori, precum și să o oprească pe tânăra de 16 ani. Al treilea infractor a reușit să fugă, dar militarii sunt în căutarea lor și rămâne doar o chestiune de timp până va fi găsit.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

Cei doi tineri, Henry Wladimir Trivino Estupinan, 24 de ani, din Ecuador și Mohamed Ayman Tarig Salaheldin, de aceeași vârstă, din Sudan, au fost puși sub arest cu acuzația de jaf și tentativă de șantaj. Adolescenta de 16 ani, de cetățenie italiană, dar originară din Tunisia a fost denunțată în stare de libertate având în vedere că este minoră.