Italia: Un tânăr român de 28 de ani a fost prins când încerca să fure un tablou de Banksy

Un bărbat român în vârstă de 28 de ani a încercat să înlocuiască originalul unui tablou al lui Bansky cu o copie şi a reuşit, însă a fost prins de un supraveghetor al muzeului în momentul când a vrut să fugă. Românul era așteptat de carabinieri la ieşirea din Muzeu.

„Walled Off Hotel Print Box Set”, este lucrarea pe care românul a vrut să o sustragă de la Muzeul Culturilor din Milano. Nu a reușit să iasă din clădire, căci a fost reținut, în timp ce opera lui Bansky a fost pusă la locul său. Cu gesturi rapide, hoțul ar fi înlocuit tabloul original cu un fals, fără a declanșa sistemul de alarmă. Lucrarea „Walled Off Hotel Print Box Set”, este o lucrare de 25×25 cm a artistului și are o valoare de aproximativ 1000 de lire sterline. Reprezintă un turn cu copii care se rotesc suspendați pe leagăne ca și cum ar fi într-un carusel.

„Walled Off Hotel Print Box Set” – lucrarea pe care un român a vrut să o sustragă de la Muzeul Culturilor din Milano.

Banksy este artistul anonim care a redefinit conceptul de street art, fiind numit de revista Time, în anul 2010, unul dintre cei mai influenţi 100 de oameni din lume.

Autoritățile italiene au deschis o anchetă pentru a afla dacă românul este un falsificator de meserie şi dacă a folosit aceeaşi metodă pentru a fura şi alte opere de artă, informează La Repubblica.