Italia: tânăr român minte carabinierii că a fost jefuit de un grup de adolescenți

Se prezentase la secția Urgențe a spitalului din localitatea italiană Jesolo (provincia Veneția) în jurul orei 12:00 de duminică, 11 august 2019, spunând că a fost victima unui jaf. Personalul medical a chemat imediat carabinierii pentru a ancheta asupra cazului, iar la sosirea militarilor victima a denunțat faptul că a fost jefuit de un grup de adolescenți, majoritatea africani, când a oprit la o trecere de pietoni.

Este vorba despre un tânăr român de 27 de ani care, așa cum relata ieri și ziarul Il Gazzettino, a spus militarilor că în jurul orei 6:00 a fost jefuit în timp ce era oprit cu mașina la o trecere din pietoni din Piazza Brescia a localității Jesolo. Bărbatul povestise carabinierilor că un grup de 8 adolescenți se pregăteau să traverseze strada pe trecerea de pietoni, iar el a oprit mașina pentru a le permite traversarea, dar în numai câteva secunde aceștia au înconjurat mașina tânărului român și au început să-l agreseze, lovindu-l cu pumnii și în același timp smulgându-i bijuteriile pe care le avea asupra sa.

Potrivit declarațiilor inițiale date de românul nostru în fața carabinierilor, tinerii care l-au jefuit i-au furat un ceas scump de firmă, o brățară Cartier și un inel de aur cu diamante marca Damiani. Numai după ce au controlat imaginile de pe camerele video de supraveghere din zonă, anchetatorii au reușit să vadă ce s-a întâmplat cu adevărat.

Potrivit veneziaradiotv.it, tânărul șofer român a inventat totul, deși nu se știe încă din ce motive, dar cert este că militarii nu au găsit nicio urmă de jaf pe imaginile camerelor video de supraveghere. Când l-au interogat din nou pe bărbatul de 27 de ani, acesta a recunoscut că a inventa jaful și de fapt petrecuse noaptea prin diferite localuri din Jesolo, ca spre dimineață să aibă o ceartă din motive banale cu alți participanți la trafic.

Bărbatul român, care este rezident în localitatea Azzano Decimo din provincia Pordenone și se pare că are și antecedente penale, a fost denunțat de carabinieri pentru simularea unei infracțiuni, mai precizează sursa citată.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

Rotalianul - Revista Românului din Italia este și pe WhatsApp. Înscriete-te pe canalul nostru.

@rotalianul
zandra.ro%20