Italia: Tânără „badantă” găsită spânzurată în casa bătrânei pe care o asista

O tânără îngrijitoare din Italia a fost găsită fără viață în dimineața zilei de sâmbătă, 15 februarie 2020, în casa bătrânei pe care era angajată să o asiste, în localitatea Ruffano, provincia Lecce. Din primele informații reiese că femeia a decis să-și pună capăt vieții singură.

Potrivit ziarului regional Quotidiano di Puglia, tânăra avea 33 de ani și era originară din Republica Moldova, dar lucra ca „badantă” în localitatea menționată mai sus, unde era angajată pentru a avea grijă de o bătrână alături de altă îngrijitoare care probabil urma să o înlocuiască pe timpul zilei. În cursul acestei dimineți însă trupul femeii a fost găsit fără viață, spânzurat, în casa unde lucra.

La fața locului a fost solicitată imediat intervenția unei ambulanțe și personalul medical a încercat să o resuscite, dar totul a fost în zadar, pentru tânăra femeie nu s-a mai putut face nimic pentru a fi salvată. Procuratura a dat apoi ordin ca trupul neînsuflețit să fie transferat la spitalul Vito Fazzi din Lecce pentru ulterioare investigații, în timp ce carabinierii au deschis o anchetă la nivel local pentru a înțelege ce anume a împins-o pe femeia moldoveancă să recurgă la acest gest extrem.

Reamintim, ca de obicei, că în Italia există linii telefonice și chat-uri online care pot ajuta oamenii să treacă peste aceste gânduri negre sau pot ajuta apropiații acestora să-i îndrume spre alegeri mai bune. Acestea sunt următoarele:

 • Telefono Azzurro (pentru persoane sub 18 ani)
   – http://www.azzurro.it
   – http://www.azzurro.it/chat.html (asistenţă prin chat)
   – Telefon 19696
 • Telefono Amico
   – http://www.telefonoamico.it
   – Telefon: 199 284 284

Tot pe teritoriul Italiei mai este în curs, proiectul ”Itaca”, care oferă ajutor, susținere, informații și instrumente utile pentru depășirea depresiei. Cei interesați pot suna la numărul verde:

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

800.274.274 sau pot trimite un e-mail la linea.ascolto@progettoitaca.org

Deasemenea, Fundația IDEA(Istituto per la ricerca e la prevenzione della depressione e dell’ansia), a pus la dispoziție numărul verde: 800 538 438.

Discuțiile cu persoanele calificate, ședințele cu psihologii, au toate un caracter de confidențialitate secret, nicio informație privitoare la pacient, la afecțiunile sale sau la terapia folosită nu pot deveni publice fără acordul expres al acestuia.

Distribuie acest articol