Italia: Tânără italiancă, gravidă în luna a patra, bătută și obligată să se prostitueze de concubinul român

Un bărbat român în vârstă de 33 de ani a fost pus sub arest de carabinieri după ce a fost prins în flagrant în timp ce o biciuia pe concubina sa cu un cablu electric. Victima, o tânără italiancă de 23 de ani, era gravidă în cea de-a patra lună de sarcină și era obligată de concubin să se prostitueze.

Cablul electric folosit de bărbatul român în timpul violențelor domestice. Foto: Il Messaggero

Carabinierii au fost alertați chiar de tânăra italiancă, scrie Il Messaggero, care a fost victima violențelor din partea concubinului român de mai multe ori în trecut și a găsit curajul în cele din urmă să-l denunțe. Interveniți la fața locului, o clădire cu apartamente sociale din Ciampino, militarii l-au surprins pe bărbat chiar în timp ce o biciuia pe femeie cu un cablu de curent.

Clădirea din Ciampino unde au intervenit carabinierii pentru a salva femeie. Foto: Il Messaggero

Din cele relatate de femeia italiancă, bărbatul o obliga să se prostitueze, iar aceste violențe aveau loc de fiecare dată când îndrăznea să se opună voinței bărbatului. Abia după ce a fost agresată de mai multe ori de acesta, victima a găsit curajul de a suna la 112 și a cere ajutor.

Bărbatul a fost pus imediat sub arest cu acuzația de violență domestică, vătămare personală și proxenetism, fiind închis în penitenciarul din Velletri unde va rămâne cel puțin până la proces. Tânăra italiancă a fost transportată la spital pentru a primi îngrijirile medicale necesare.

Sunteți victimă sau martor la scene de violență asupra femeilor?

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

Vă reamintim, ca de obicei, datele de contact ale instituțiilor din Italia la care trebuie să apelați pentru a denunța astfel de cazuri de violență și/sau exploatare a femeilor, înainte ca acestea să se transforme în tragedie, fie că sunteți victimă sau sunteți doar martor:

  • Telefono Rosa – 06 3751 8282;
  • Dipartimento per le Pari Opportunità (Guvernul Italiei) – Telefon: 1522;
  • Carabinieri: telefon 112;
  • sau vă adresați la cea mai apropiată unitate de carabinieri/poliție din localitatea dumneavoastră.

Rotalianul - Revista Românului din Italia este și pe WhatsApp. Înscriete-te pe canalul nostru.

@rotalianul
zandra.ro%20