Italia: tânără română de 18 ani suferă un avort spontan, apoi fuge din spital, punându-și viața în pericol. Nu voia ca părinții să afle că era gravidă

Conducerea spitalului Lotti din Pontedera, provincia Pisa, a cerut intervenția polițiștilor în data de 3 octombrie 2018, după ce o tânără de numai 18 ani, care a fost internată cu o zi înainte în secția de Obstetrică și Ginecologie în urma unui avort spontan, a fugit din spital. Tânăra și-a pus astfel viața în pericol, având în vedere că era absolut necesar să-i fie administrat un anume medicament în decursul a 72 de ore de la avort.

Fata s-a prezentat la secția Urgențe a spitalului respectiv fără documente de identitate, specificând doar că este de cetățenie română și a avortat în timpul unei vizite ginecologice, scrie ziarul Versilia Today. A fost internată imediat în spital, dar la scurt timp după internare aceasta a decis să fugă din spital. După numeroase încercări eșuate din partea personalului medical de a o contacta telefonic pe tânăra română, a fost cerută intervenția agenților de poliție pentru a găsi-o pe conaționala noastră, căruia trebuia să-i fie administrată neapărat imunoglobulină anti-D în decursul a 72 de ore de la avort. Fără administrarea acestui medicament, tânăra risca să sufere consecințe grave asupra sănătății sale.

Polițiștii au reușit în numai câteva ore să o găsească pe tânăra noastră conațională, dar aceasta a încercat să nege în diverse moduri că ar fi făcut un avort. Cu toate acestea, personalul medical a recunoscut-o ca fiind tânăra care a fost internată pentru avort spontan în precedență și au reușit să o convingă că viața sa era în pericol, internând-o astfel din nou în spitalul din Pontedera unde i s-au aplicat curele necesare.

Tânăra a motivat gestul său ca fiind provocat de faptul că părinții săi nu știau că este gravidă și nici de avortul spontant suferit nu aveau habar, iar teama că aceștia vor afla după ce a fost internată inițial în spital a făcut-o să fugă fără a-și declara identitatea.

Distribuie acest articol